ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Minos EMI (12/2011)

Θέατρο Βράχων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»,  Τετάρτη  7  Σεπτεμβρίου  2011.

6000 θεατές κατέκλυσαν τους βράχους του Βύρωνα και απόλαυσαν την νέα γενιά του Ελληνικού τραγουδιού.

Οικοδέσποινα η ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ και καλεσμένοι  οι φίλοι  της και συνοδοιπόροι  στη γοητευτική περιπέτεια της μελωδίας, ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, IMAM BAILDI.

Η συναυλία αυτή ηχογραφήθηκε και αποτυπώθηκαν σε cd όλη αυτή η ζωντάνια, η συγκίνηση, το ταλέντο, ο σεβασμός, η αγάπη των νέων καλλιτεχνών για τραγούδια ιδιαίτερα και πιο “διαφορετικά”.

Το ρεπερτόριο και οι επιλογές της Ελεωνόρας Ζουγανέλη ανεξάντλητες, κινούνται μεταξύ άλλων στα δικά της αγαπημένα τραγούδια – “ΚΟΨΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ”, “ΕΛΑ”, “Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΕΙ”, “ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ”, “ΜΙΚΡΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ” κ.α.,  σε τραγούδια που έχει αγαπήσει πολύ – “ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ” του Αλκίνοου Ιωαννίδη, «ΔΕ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΩ» του Νίκου Πορτοκάλογλου, «ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΛΩΣΑ» του Γιώργου Ανδρέου, «ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΩ» του Λάκη Παπαδόπουλου που είχε ερμηνεύσει πρώτη φορά η μητέρα της Ισιδώρα Σιδέρη κ.α.,   αλλά και σε λαϊκά σπουδαία τραγούδια όπως το «ΜΑΚΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ» του Πάνου Γαβαλά.

Σε αυτή τη συναυλία όπως και στο cd, σπουδαίο ρόλο παίζουν οι φίλοι της που την τίμησαν και την στήριξαν,  τραγουδώντας μαζί της  τα πιο ευφάνταστα, απρόβλεπτα και δημιουργικά ντουέτα όπως:
Κωστής Μαραβέγιαςλένε  ντουέτο το τραγούδι  του Κωστή «ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ» και το «ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΑΛΛΟ ΓΙ ΑΓΑΠΗ» του Διονύση Σαββόπουλου
Πάνος Μουζουράκης λένε και οι τρεις μαζί την μεγάλη επιτυχία των παιδιών «ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ» και το «ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ» από τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Ελεωνόρας
Νατάσσα Μποφίλιου – τραγουδούν  μαζί τα «ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ», «FEELING GOOD»,  «ΤΣΙΓΑΡΑ ΒΑΡΕΙΑ».
IMAM BAILDI – παίζουν τις ιδιαίτερες διασκευές των τραγουδιών «ΑΚΡΟΓΙΑΛΕΣ ΔΕΙΛΙΝΑ» και «ΛΟΓΙΑ  ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΜΕ ΒΑΡΕΙΑ» και ερμηνεύει η Ελεωνόρα.

Ιδιαίτερη στιγμή στη συναυλία και στο cd είναι τα δυο νέα τραγούδια της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, “ΤΑ ΛΕΜΕ”, μια διασκευή της ιταλικής επιτυχίας “ΒΑSTARDO” σε ελληνικούς στίχους της Σάννυς Μπαλτζή και “ΕΣΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ” σε μουσική και στίχους του Κώστα Λειβαδά.

Το διπλό cd περιλαμβάνει περισσότερα από 30 τραγούδια, σε ενορχηστρώσεις του Γιώργου Ζαχαρίου.

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 η Ελεωνόρα Ζουγανέλη παρέα με τους αγαπημένους της φίλους Κωστή Μαραβέγια, Νατάσα Μποφίλιου, Πάνο Μουζουράκη, Κώστα Λειβαδά και Imam Baildi, έδωσε μια άκρως επιτυχημένη συναυλία στο Θέατρο Βράχων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» στο Βύρωνα, τη μοναδική που φιλοξένησε ο χώρος το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η συναυλία που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, επιλέχθηκε να ηχογραφηθεί (και να βιντεοσκοπηθεί, προβλήθηκε μάλιστα στην τηλεόραση την περίοδο των γιορτών αν δεν κάνω λάθος), ώστε να αποτελέσει την πρώτη live δισκογραφική απόπειρα της δημοφιλούς ερμηνεύτριας, με τον άκρως αντιπροσωπευτικό τίτλο «Είπα στους φίλους μου».

Πρόκειται για ένα διπλό C.D. που αριθμεί συνολικά 35 τραγούδια, από ένα αρκετά ευρύ μουσικό φάσμα. Φυσικά και συναντάμε γνωστές επιτυχίες της ερμηνεύτριας από τους δύο προηγούμενους δίσκους της «Έλα» («Μικρά βεγγαλικά», «Φεύγω για μένα μια φορά», «Κόψε και μοίρασε») και «Έξοδος 2» («Αν», «Είναι τόσο απλό», «Δεύτερη φορά», «Η αγάπη αργεί», «Αττική οδός»), αλλά προφανώς δεν είναι μόνο αυτό που έκανε τη συναυλία τότε και κατ’ επέκταση το δίσκο τώρα να ξεχωρίζει.

Είναι πολλά τα συν αυτού του album. Είναι κατ’ αρχάς η ποικιλία του ρεπερτορίου που ξεκινά από Αλεξίου, Γαλάνη και Αρβανιτάκη και φτάνει μέχρι Dawn Penn, Evanescence και Gloria Jones, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να «κλωτσάει». Είναι οι εξαιρετικές και αψεγάδιαστες ερμηνείες των κομματιών που σε κάνουν να ξεχνάς ότι έχεις να κάνεις με live δίσκο. Είναι η ζωντάνια και ο ενθουσιασμός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, που έχουν αποτυπωθεί τόσο έντονα στο album και μολονότι δεν έχεις εικόνα, είναι σα να ζεις τη συναυλία του Σεπτέμβρη. Είναι οι ιδιαίτερες συμπράξεις με τους guest της βραδιάς, το νέο αίμα όπως μας αρέσει να τους αποκαλούμε της ελληνικής μουσικής σκηνής. Είναι τέλος και τα δύο νέα τραγούδια που παρουσιάζει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη πρώτη φορά δισκογραφημένα στο κοινό.

Το πρώτο που έχει ήδη κατακλύσει τα ραδιοφωνικά airplay, έχει οπτικοποιηθεί και έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου δεν είναι άλλο από το δυναμικό και άκρως αληθινό «Τα λέμε». Το δεύτερο που κλείνει και το δίσκο, είναι το ευαίσθητο και ερωτικό «Εσύ μου θύμησες πώς είναι» σε μουσική και στίχους του Κώστα Λειβαδά, που ήταν επίσης παρών στη συναυλία στο Βύρωνα.

Δεν έχει νόημα να αναφερθώ μεμονωμένα σε τραγούδια γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να εξαιρέσω κανένα. Πώς είναι δυνατόν άλλωστε, όταν έχεις να κάνεις λ.χ. με ένα πιο rock «Έλα μαζί μου», με ένα «Εγώ μιλάω για δύναμη», ντουέτο με την εξίσου συγκλονιστική Νατάσα Μποφίλιου, ένα «Και θα χαθώ», που δικαιωματικά «ανήκει» στην Ελεωνόρα Ζουγανέλη, καθώς η πρώτη του εκτέλεση ανήκει στη μητέρα της Ισιδώρα Σιδέρη… Είναι πολλά!

Για να μη μακρηγορώ, ο πρώτος live δίσκος της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, τόσο με το ηχητικά άρτιο αποτέλεσμα, όσο και με το καλαίσθητο ένθετο, επιτυγχάνει αυτό ακριβώς που θα έπρεπε να επιτυγχάνουν όλοι οι live δίσκοι, να μεταφέρει σε κάθε ακρόαση το κλίμα εκείνης της βραδιάς…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
CD1
01. Έλα μαζί μου
02. Μικρά βεγγαλικά
03. Bring me to life
04. Πες μου (Je t’ aime)
05. Αν (Τ.Ο.Α.)
06. You don’t love me (No No No)
07. Δεν ζητάω πολλά (με τον Κωστή Μαραβέγια)
08. Μην μιλάς άλλο για αγάπη (με τον Κωστή Μαραβέγια)
09. Φίλα με ακόμα (με τον Κωστή Μαραβέγια και τον Πάνο Μουζουράκη)
10. Φεύγω για μένα μια φορά (με τον Πάνο Μουζουράκη)
11. Τα λέμε (Bastardo)
12. Εγώ με την αγάπη μάλωσα
13. Δε μας συγχωρώ
14. Είναι τόσο απλό
15. Δεύτερη φορά
16. Εγώ μιλάω για δύναμη (με τη Νατάσα Μποφίλιου)
17. Feelin’ good (με τη Νατάσα Μποφίλιου)
18. Τσιγάρα βαριά (με τη Νατάσα Μποφίλιου)
19. The quest / Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα

CD2
01. Η αγάπη αργεί
02. Και θα χαθώ
03. Αττική οδός
04. Λεν
05. Όνειρο ήτανε
06. Intro / Ακρογυαλιές δειλινά (με τους Imam Baildi)
07. Λόγια ανταλλάξαμε βαρειά (με τους Imam Baildi)
08. Rasta susta (με τον Ευριπίδη Ζεμενίδη)
09. Historia de un amor
10. Φτάνει φτάνει
11. Είναι η αγάπη
12. Κόψε και μοίρασε
13. Μακρυά μου να φύγεις
14. Tainted love
15. Έλα
16. Εσύ μου θύμισες πως είναι

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχος live δίσκος που αποτυπώνει όμορφα την ζωντάνια της Ζουγανέλη.Μια διαφωνάι μόνο..Μπορεί το “Και θα χαθώ” να ανήκει στην Σιδέρη αλλά ο Χατζηγιάννης το εχει κάνει ολόδικο του και μέχρι στιγμής κανείς δεν το εχει αποτυπώσει καλύτερα απ’ αυτόν ακομά και το πρωτότυπο….

  2. Φίλε Γιώργο, αυτό που λες περί Σιδέρη – Χατζηγιάννη, είναι απλά “ιεροσυλία”…… Μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Αυτό το τραγούδι άφησε εποχή με την Σιδέρη. Ποιος Χατζηγιάννης και αηδίες…

  3. Σιγά την Σιδέρη…Επειδή ήταν παλιά μια τραγουδιστρια πολύ καλή δε σημαίνει κάτι..Αγιοποιείται κάτι που δεν ξερω αν το έχετε ζήσει αλλά σίγουρα δεν ήταν και κάτι το εκπληκτικο.Μια καλή τραγουδστρια ήταν,ναι δεν υπάρχουν πολλές τωρα, αλλά τότε παμπολες σαν κι αυτή…Γούστα είναι αυτά κι απόψεις.Δεν μ’ αρεζε ποτε η Σιδέρη και ποτέ δεν την έβαλα ψηλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here