ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Minos EMI (7/2011)

Nέο cd για τον Μιχάλη Ρακιντζή με 18 τραγούδια.

Καινούργια τραγούδια που ήδη έχουν ξεκινήσει να ακούγονται στα ραδιόφωνα και το επικρατέστερο single των ξέφρενων πάρτυ «Μου ‘φτιαξες τη μέρα», αλλά και οι μεγάλες του επιτυχίες «Κάνε μια ευχή», «Δεν πιστεύω», «Είσαι σαν κουνέλι», «Μωρό μου φάλτσο», «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια» και πολλές άλλες, σε νέα remix, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα με άρωμα επιστροφής στα χρόνια της αθωότητας, αλλά στους ρυθμούς και τα ακούσματα του μέλλοντος.

Βack to the Φuture, ο εύστοχος τίτλος δηλώνει την ουσία αυτής της δουλειάς, αλλά θυμίζει και την περίφημη συναυλία του Μιχάλη, λίγους μήνες νωρίτερα στο GAGARIN, όπου ξεσήκωσε τους fun του, μας έκανε να βγούμε από τα σπίτια μας και να «ξεπατωθούμε»  στο χορό.

Η Σοφία Αρβανίτη συμμετέχει και στη νέα version του «Μη μου μιλάς για καλοκαίρια», ενώ στις υπόλοιπες διασκευές συμμετέχουν δύο νέοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες, ο Alex Trigs και η Nadia Zahoor.

To Βack to the  Φuture κυκλοφορεί αυτές της ημέρες με ένα καλαίσθητο εξώφυλλο σε διπλό χρωματισμό, άσπρο και μαύρο!

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη – s.karabakaki@musiccorner.gr

Ένα έχω να πω γι’ αυτό το άλμπουμ: μ’ αρέσει, μ’ αρέσει, μ’ αρέσει!

Και ειλικρινά δεν το περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο…

Καταρχάς μου αρέσει όλη η ιδέα της επανέκδοσης παλιών τραγουδιών με διαφορετική ενορχήστρωση και μίξη. Είναι τραγούδια που αγαπήθηκαν, έγιναν επιτυχίες και πολλοί θα ήθελαν να τα έχουν ένα play μακριά. Όπως συνηθίζω να λέω – κυρίως όσον αφορά τις ταινίες – καμιά φορά είναι καλύτερο να δεις κάτι που έχεις ξαναδεί και ξέρεις πως θα σου αρέσει, παρά να χάσεις το χρόνο σου βλέποντας κάτι που ειν’ αμφίβολο αν θα είναι τελικά καλό. Προφανώς ισχύει το ίδιο και με τη μουσική.

Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για ένα σύνολο τραγουδιών που σε ταξιδεύουν μερικά χρόνια πίσω, τότε που κολλάγαμε αληθινά με τα κομμάτια  που μας άρεσαν, κομμάτια που δεν ξεχάσαμε και αραιά και που μας έρχονται στο νου και σιγοτραγουδάμε ακόμα τις μελωδίες και τα refrain τους. Με μια νότα – ή και περισσότερες – από το παρελθόν, «δεμένη» με ηλεκτρονικές συγχορδίες από το μέλλον, το αποτέλεσμα φαίνεται να συνδυάζει αρμονικά το πριν με το μετά.

Ομολογώ ότι κάποια τραγούδια με κούρασαν κάπως, καθώς έχω την αίσθηση ότι ο ηλεκτρονικός ήχος προσπαθεί να κάνει ενδιαφέρον και μπιτάτο ένα κομμάτι που κατά τα άλλα δεν έχει πολλά να πει, ενώ ορισμένες εισαγωγές παρατράβηξαν σε διάρκεια, όμως κάποια άλλα μου έφτιαξαν τη διάθεση, με τον έντονο ρυθμό και τον ωραίο στίχο και μπήκαν στη must λίστα για τη μουσική του επόμενου homemade party μου!

Ανάμεσα τους τα: «Νόμιζα», «Σπάστα», «Δεν πιστεύω», και άλλα…

Αμφιβολίες επίσης διατηρώ για τα ανατολίτικα στοιχεία που υπάρχουν σε κάποια από τα τραγούδια – δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι ταιριάζουν στο συνολικό ύφος τους, αλλά μάλλον το συγκεκριμένο ζήτημα έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο του κάθε ακροατή.

Κάποια τραγούδια ξεχωρίζουν περισσότερο, ορισμένα είναι καλύτερα, ενώ άλλα κάπως αδιάφορα στο άκουσμα, συνολικά όμως πρόκειται για μια προσεγμένη δουλειά που προσωπικά μου θύμισε αυτό που λένε πως «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο»!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Νόμιζα
02. Back to the future
03. Σπάστα – Συμμετέχει η Nadia Zahoor
04. Έτσι ξαφνικά
05. Τσογλάνι
06. Δεν τσιμπάω – Συμμετέχει ο Alex Trigs
07. Δεν πιστεύω – Συμμετέχει η Nadia Zahoor
08. Μωρό μου φάλτσο
09. Μου ‘φτιαξες την μέρα – Συμμετέχει ο Alex Trigs
10. Μη μου μιλάς για καλοκαίρια – Συμμετέχουν οι Σοφία Αρβανίτη, Alex Trigs & Δ. Τσαλοπούλου
11. Do not disturb – Συμμετέχει ο Alex Trigs
12. Είσαι σαν κουνέλι
13. Πες μου κι εσύ – Συμμετέχει ο Alex Trigs
14. Το δαχτυλίδι – Συμμετέχει ο Alex Trigs
15. Χρόνια σου πολλά
16. Δικαιώμα για μία + μία
17. Φίλη μου απλή – Συμμετέχει ο Alex Trigs
18. Άλλος ένας χειμώνας

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here