Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη μαζί με γνωστό τηλεοπτικό περιοδικό το νέο album του Αντώνη Ρέμου που φέρει τον τίτλο “Κλειστά τα στόματα“. Η νέα αυτή δισκογραφική δουλειά του λαϊκού τραγουδιστή εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη νέα του δισκογραφική εταιρία Heaven. Ήδη δύο από τα τραγούδια του νέου album ακούσαμε  πριν από λίγους μήνες. Πρόκειται για τα δύο πασίγνωστα πια singles “Κομμένα πια τα δανεικά” και “Είναι στιγμές”, τα οποία γνώρισαν πολύ μεγάλη ραδιοφωνική και διαδικτυακή επιτυχία.  Έφτασε όμως η ώρα και  για το ολοκληρωμένο album, το οποίο περιλαμβάνει έντεκα νέα τραγούδια, όλα υποψήφιες επιτυχίες.

Τα τραγούδια στο μουσικό κομμάτι υπογράφουν σπουδαίοι δημιουργοί όπως ο Αντώνης Βαρδής, ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Βασίλης Γαβριηλίδης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ενώ οι στίχοι φέρουν τη σφραγίδα του Νίκου Μωραΐτη, του Ηλία Φιλίππου, της Όλγας Βλαχοπούλου, της Βάγιας Καλαϊτζή και της Αλεξάνδρας Ζάκκα. Ανάμεσα στα νέα τραγούδια και το “Η νύχτα δυο κομμάτια” που ο Ρέμος πρωτοπαρουσίασε πριν από μερικές μέρες στο Διογένης Studio παρέα με τον δημιουργό του Αντώνη Βαρδή. Τους στίχους στο εν λόγω κομμάτι υπογράφει η Όλγα Βλαχοπούλου. Η διεύθυνση παραγωγής του album είναι του Γιώργου Κυβέλου. Μια δισκογραφική δουλειά που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

——-

Δισκογραφική επιστροφή και για τον Πασχάλη Τερζή που αυτές τις μέρες μας παρουσίασε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Δυο νύχτες μόνο». Το κομμάτι, που ήδη παίζεται στα ραδιόφωνα, είναι μια δημιουργία του Αντώνη Βαρδή και αποτελεί τον προάγγελο του νέου δίσκου του λαϊκού τραγουδιστή που αναμένεται σε λίγες μέρες. Πολλοί και εκλεκτοί συμμετέχουν στη νέα αυτή πολυσυλλεκτική δουλειά όπως ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Νίκος Καρβέλας, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Λάκης Παπαδόπουλος και φυσικά ο Αντώνης Βαρδής…

——-

Κοινή δισκογραφική συνεργασία πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Δημήτρη Μπάση. Στο νέο album που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες ο πρώτος θα έχει τον ρόλο του συνθέτη και ο δεύτερος του ερμηνευτή. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν πολλοί και σπουδαίοι όπως ο Μάνος Ελευθερίου, η Λίνα Δημοπούλου, ο Ισαάκ Σούσης καθώς και άλλα νέα παιδιά. Την ενορχήστρωση του πολυαναμενόμενου cd έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Μαχαίρας ενώ την παραγωγή επιμελείται ο βετεράνος Γιώργος Μακράκης. Οι πληροφορίες μάλιστα μιλούν για μια πολύ δυνατή συνύπαρξη που υπόσχεται πολλά ωραία λαϊκά τραγούδια.

——-

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου «Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει» ο Γεράσιμος Ανδρεάτος θα εμφανιστεί στο «Κύτταρο» τις δύο πρώτες Τετάρτες του Απριλίου. Ως οικοδεσπότης των εμφανίσεων αυτών ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 6 Απριλίου τον Παντελή Θαλασσινό και τη Μελίνα Κανά, ενώ την Τετάρτη 13 Απριλίου τον Βαγγέλη Κορακάκη. Στο πρόγραμμα που ετοιμάζει στο Κύτταρο θα παρουσιάσει τα καινούργια του τραγούδια καθώς και παλιές επιτυχίες του μέσα από ένα αφιέρωμα στους δημιουργούς της γενιάς του, με τη συμμετοχή των σημαντικών μουσικών όπως ο Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν και ο Βασίλης Κετεντζόγλου στη κιθάρα. Το δεύτερο μέρος κάθε βραδιάς είναι εστιασμένο στο λαϊκό τραγούδι, με τη σύμπραξη του σπουδαίου δεξιοτέχνη Βαγγέλη Τρίγκα στο μπουζούκι.

——-

Δύο νέα τραγούδια αναμένεται να ακούσουμε στις αρχές του επόμενου μήνα από την Πέγκυ Ζήνα. Τα τραγούδια αυτά που θα κινούνται σε χορευτικούς ρυθμούς θα έρθουν να συμπληρώσουν το υλικό της τελευταίας δισκογραφικής δουλειάς της ερμηνεύτριας με τίτλο “Ευαίσθητη ή λογική” τη μουσική της οποίας υπογράφει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και τους στίχους η Ελεάνα Βραχάλη. Μέσα από το πλατινένιο αυτό album και μετά την επιτυχία που γνώρισε το ομότιτλο τραγούδι, αυτές τις μέρες ακούγεται με αμείωτη ένταση στα ραδιόφωνα το πολύ όμορφο χασάπικο «Μάταια».

——-

Πολύ μεγάλη επιτυχία γνωρίζει το νέο τραγούδι της Έλενας Παπαρίζου με τίτλο “Baby it’s Over“. Με 800 χιλιάδες προβολές στο youtube και αμείωτη ραδιοφωνική μετάδοση στο ραδιόφωνο το νέο αγγλόφωνο hit της τραγουδίστριας συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα πιο πολυακουσμένα τραγούδια των τελευταίων μηνών. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη αίσθηση που έχει προκαλέσει το εν λόγω κομμάτι και εκτός ελληνικών συνόρων. Το “Baby it’s Over” που σύντομα θα το απολαύσουμε και σε οπτικοποιημένη μορφή θα συμπεριληφθεί στην τριπλή συλλογή με τα best of τραγούδια της Παπαρίζου, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου μήνα.

——-

Με νέα φρέσκια διάθεση επιστρέφει στη δισκογραφία ο Μιχάλης Εμιρλής! Το νέο του, τρίτο στη σειρά, album που μόλις κυκλοφόρησε τιτλοφορείται «Φωτιά στα παραμύθια» και περιλαμβάνει δέκα νέα τραγούδια που έγραψαν ο ίδιος και ο Stelios Mac (μουσική) και ο Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης (στίχους) ενώ στο ομότιτλο τους στίχους συνυπογράφουν ο Stelios Mac και η Βίκυ Μπεκιάρη. Στο album συμπεριλαμβάνεται και μια νέα version της παλαιότερης μπαλάντας του Εμιρλή «Να σε ξεχάσω προσπαθώ». Ρυθμικά στην πλειοψηφία τους τραγούδια αλλά και τρυφερές  μπαλάντες με ιδιαίτερη και επίκαιρη στιχουργική αποτελούν το βασικό κορμό μιας αξιόλογης δισκογραφικής δουλειάς που αξίζει την προσοχή μας.

——-

Πέντε χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου του δίσκου, ο Πάνος Μουζουράκης κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες τη νέα του δισκογραφική δουλειά που τιτλοφορείται «Ιπτάμενος δίσκος». Τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου υπογράφει συνθετικά και στιχουργικά ο ίδιος ο ταλαντούχος δημιουργός ενώ τα υπόλοιπα μοιράζονται , γράφοντας είτε τη μουσική είτε τους στίχους, ο Κώστας Μαδεμλής, ο Νικόλας Αδέσποτος, η Ζίνα Αρβανιτίδη, ο Στέλιος Κάτσαρης, η Εβίτα Σκουρλέτη, ο Βαλάντης Οικονόμου και ο Γιώργος Φειδάς. Στο νέο album που μόλις κυκλοφόρησε θα συναντήσουμε και τη μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία «Φίλα με ακόμα», που ο Μουζουράκης μοιράζεται με τον Κωστή Μαραβέγια, σε μουσική Jovanotti και απόδοση ελληνικών στίχων από τον Πάνο Μουζουράκη και τον Κωστή Μαραβέγια.

——-

Δυναμική επιστροφή για τον Rous που υπογράφει το τραγούδι των τίτλων της κινηματογραφικής ταινίας «Μια Φορά Κι Ένα… Μωρό» που σκηνοθέτησε ο Νίκος Ζαπατίνας και στην οποία πρωταγωνιστούν ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Σάκης Μπουλάς. Το τραγούδι με τίτλο «Ιδιαίτερη Σχέση» αποτελεί το πρώτο καινούργιο υλικό από τον Rous μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου δισκογραφικού ντεμπούτου. Εκτός από την υπογραφή της μουσικής και των στίχων του εν λόγω τραγουδιού, ο Rous παίζει και την πλειοψηφία των οργάνων που ακούγονται στο κομμάτι. Σκηνοθέτης του video clip που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες είναι ο Άκης Πολύζος, ενώ το μοντάζ ανέλαβε ο Λάμπης Χαραλαμπίδης. Η ταινία «Μια Φορά Κι Ένα… Μωρό» κυκλοφορεί στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη 17 Μαρτίου ενώ το νέο single του Rous “Ιδιαίτερη Σχέση” είναι διαθέσιμο σε μορφή digital download.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here