Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου επιστρέφει στην μουσική επικαιρότητα με ένα άκρως καλοκαιρινό single! Πρόκειται για το πολύ όμορφο τραγούδι του με τον τίτλο «Βουτάμε γυμνοί» σε μουσική και στίχους δικούς του, το οποίο κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από τη Universal! Το τραγούδι αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μίξη  country μουσικής με σύγχρονα ελληνικά στοιχεία ενώ κυρίαρχο μουσικό όργανο είναι το μπουζούκι. Πρόσφατα μάλιστα το εν λόγω τραγούδι οπτικοποιήθηκε υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση των Γιάννη και Χάρη Μιχαηλίδη. Τα γυρίσματα έγιναν μέσα σε ένα άκρως καλοκαιρινό τοπίο στην Αθήνα αλλά και στο Πήλιο.

Παράλληλα ο αγαπημένος τραγουδοποιός αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για μια πολύ σημαντική εμφάνιση την Παρασκευή 29 Ιουλίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα μοιραστεί αγαπημένα τραγούδια του χθες και του σήμερα, από ολόκληρη την δισκογραφική του πορεία μαζί με αγαπημένους του φίλους όπως ο Νίκος Ζιώγαλας, η Βασιλική Καρακώστα, ο Κωστής Μαραβέγιας και ο Μανώλης Φάμελλος. Πρόκειται για μια μεγάλη συναυλιακή γιορτή που είναι αφιερωμένη στο πολύ σημαντικό έργο που παράγει όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος «Χαμόγελο του παιδιού». Γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό καθώς και για τα υπέροχα τραγούδια που θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε δίνουμε όλοι ραντεβού την Παρασκευή 29 Ιουλίου στην Τεχνόπολη.

——-

Το πρώτο της video clip από το νέο album «Τα ρι ρα» κυκλοφορεί αυτές τις μέρες η Ελένη Τσαλιγοπούλου! Πρόκειται για το τραγούδι «Όνειρο» σε μουσική της ίδιας της ερμηνεύτριας και σε στίχους του Παύλου Παυλίδη. Την εξαιρετική σκηνοθεσία του κλίπ έκαναν οι White Room χρησιμοποιώντας ένα εντυπωσιακό «υγρό» εφέ. Όπως λέει και ο ίδιος ο τίτλος του τραγουδιού, το video clip είναι σαν ένα όνειρο με μαγευτικές εικόνες που δεν θα ήθελε κανείς να ξυπνήσει…

Παράλληλα η Τσαλιγοπούλου, μετά τις δύο επιτυχημένες συναυλίες της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζει την βόλτα της σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας τα νέα της τραγούδια και όλες τις μεγάλες της επιτυχίες. Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας της είναι οι ακόλουθοι:

Νάουσα 25/7
Νεστόριο 6/8
Οινούσες 18/8
Άλσος Βεΐκου 7/9

——-

Η Νατάσσα Μποφίλιου πρωταγωνιστεί το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι, τόσο με τις προσωπικές της συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, με πρόσφατη την πολύ επιτυχημένη της εμφάνιση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όσο και δίπλα στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο όπου μαζί με τον Γιάννη Χαρούλη παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στο αξεπέραστο συνθετικό έργο του συνθέτη.

Παράλληλα όμως η χαρισματική ερμηνεύτρια ετοιμάζει πυρετωδώς το επόμενο δισκογραφικό της βήμα. Και στη νέα της δουλειά αναμένεται να συνεργαστεί με το καλλιτεχνικό δίδυμο που την ανέδειξε και έβαλε τα θεμέλια για την απαρχή μιας σπουδαίας καριέρας, τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τον Θέμη Καραμουρατίδη. Όπως μάλιστα δήλωσε η ίδια πρόσφατα σε εβδομαδιαίο περιοδικό, η νέα της δισκογραφική δουλειά είναι διαφορετική ερμηνευτικά, ηχητικά, στιχουργικά και μουσικά. Αναμένουμε με έντονο ενδιαφέρον!

——-

Η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ στη σκηνή Βαβυλωνία του Μύλου, αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί τελικά τη Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου…

Στη συνέχεια η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής…

Για λόγους πέρα από τη δική μας ευθύνη και αρμοδιότητα είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε την μεταφορά της αρχικά  προγραμματισμένης για τη
Δευτέρα 18 Ιουλίου  συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου  στη Βαβυλωνία του Μύλου, για την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο .
Το management του καλλιτέχνη και η Kazandb συνιστά στους  fans του Βασίλη να κρατήσουν τα εισιτήρια τους, τα οποία και θα ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία.

Για όσους όμως επιθυμούν την εξαργύρωση τους συνιστούμε να προσέλθουν στον Μύλο στις 25, 26 και 27 Ιουλίου από τις  12:00 το μεσημερι  ως τις 12:00 το βράδυ όπου η εξαργύρωση θα γίνεται (μόνο για αυτές τις ημερομηνίες και ώρες) από το ταμείο του χώρου.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας περιμένουμε στη Βαβυλωνία την 1η του Σεπτέμβρη!

——-

Αγαπημένα τραγούδια από τη μεγάλη οθόνη του Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνεύσει ο Βασίλης Λέκκας αυτή την Πέμπτη 21, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουλίου στο προαύλιο του Badminton.  Ορχηστικά κομμάτια και γνώριμες μελωδίες από τις ταινίες “Συνοικία τ’ όνειρο”, “Φαίδρα”, “Ποια είναι η Μαργαρίτα;”, “Μυρτιά”, “Ψηλά τα χέρια Χίτλερ”, “Serpico”, “Κατάσταση πολιορκίας”, “Ζορμπάς”, “Τρωάδες”, “Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο”, “Φοβού τους Έλληνες” θα ακουστούν σε πρωτότυπες αλλά και διασκευασμένες εκτελέσεις για τρεις μοναδικές βραδιές στον υπέροχο χώρο του Badminton που το φετινό καλοκαίρι έχει κερδίσει το ενδιαφέρον όλων των μουσικόφιλων και μη θεατών.

Ο Βασίλης Λέκκας, έχοντας μελετήσει βαθιά τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, έρχεται στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton, για να καταθέσει ερμηνείες που εμπλουτίζουν και ανανεώνουν τα τραγούδια, επιδιώκοντας να δημιουργήσει ατόφια συγκίνηση. Τη λαϊκή ορχήστρα “Καρέ-Καρέ” διευθύνει ο Δημήτρης Μαργιολάς ενώ η Καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στον Μιχάλη Κουμπιό.

——-

Επρόκειτο να κυκλοφορήσει τον περασμένο Μάρτιο, αλλά της ανακοινώθηκε ότι έπρεπε να περικοπεί το μπάτζετ του κατά 35%, κάτι που αρνήθηκε. Ο λόγος για το νέο cd της Ραλλίας Χρηστίδου με τίτλο «Στην απέναντι πλευρά», η κυκλοφορία του οποίου μετατέθηκε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, για το Φθινόπωρο. Τη μουσική όλων των τραγουδιών του νέου album υπογράφει για πρώτη φορά στη καριέρα της η ίδια η χαρισματική ερμηνεύτρια ενώ οι στίχοι ανήκουν στην Λίνα Δημοπούλου! Τα περισσότερα τραγούδια του album κινούνται στο γνώριμο ποπ-ροκ στιλ της Ραλλίας ενώ υπάρχουν και κάποια κομμάτια που για πρώτη φορά φλερτάρουν με ένα πιο λαϊκό ήχο.

——-

Με νέο album επιστρέφει αυτές τις μέρες η καλή ερμηνεύτρια Μαντώ. Η τραγουδίστρια που γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του 1980 συνεργάζεται και σε αυτή τη δουλειά με το συγκρότημα των Πήγασος καταθέτοντας ένα album που στηρίζεται στον αγγλικό στίχο. Ένα πρώτο, αρκετά καλό, δείγμα από το album “Perfection” πήραμε ήδη πριν από λίγες μέρες με το τραγούδι “Unofficial sex” ενώ περιμένουμε να ακούσουμε και την ολοκληρωμένη δουλειά προκειμένου να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το νέο δισκογραφικό βήμα της τραγουδίστριας.

——-

Πόσα ακόμα «σ’ αγαπώ» και «σε θέλω» να αντέξει πια το ελληνικό τραγούδι; Χωρίς ίχνος πρωτοτυπίας ο Γιάννης Πλούταρχος δισκογραφεί ακόμα ένα «σε θέλω» σε μουσική του Αλέξη Σέρκου και στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου. Αυτό είναι το δεύτερο τραγούδι του τραγουδιστή, που παίζεται στα ραδιόφωνα λίγους μόνο μήνες μετά το σχεδόν απαρατήρητο «24 ώρες». Ο Πλούταρχος αν και διαθέτει μια αξιοπρεπή φωνή και αρκετά σεμνή παρουσία θα μπορούσε να μας προσφέρει καλύτερα πράγματα από το να αναλώνεται σε γλυκερές μπαλάντες που δεν παρουσιάζουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here