25/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι τον τελικό του 57ου διαγωνισμού της Eurovision. Σήμερα, ολοκληρώθηκαν οι πρόβες για την τελική βραδιά, και είναι σχεδόν όλα έτοιμα για το μεγάλο γεγονός. Χαλαρές και άνετες και η Ελευθερία και η Ήβη, τα πήγαν πολύ καλά και είναι πανέτοιμες να κάνουν το καλύτερο για την Ελλάδα και την Κύπρο αντίστοιχα!

Μετά την ολοκλήρωση και του 2ου ημιτελικού, όλοι σχεδόν στις δηλώσεις τους, ήταν φειδωλοί αλλά φανερά ανακουφισμένοι. Η μόνη παράξενη αντίδραση ήταν αυτή της Loreen από την Σουηδία, έδειχνε σαν να μην το πιστεύει, (αδυνατώ να το πιστέψω ότι δεν έχει πάρει το αυτί της ότι …την έχουν ως το απόλυτο φαβορί!) και έλεγε φυσικά πόσο ενθουσιασμένη είναι. Δήλωσε ότι δεν έχει δει ποτέ Eurovision, γιατί δεν έχει τηλεόραση στο σπίτι της…! Τα σχόλια δικά σας!

Από εκεί και περά τώρα πάμε να σας πω λίγα πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε…

  • Η Ελλάδα εμφανίζεται 16η και η Σουηδία 17η. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2006 όταν η Άννα Βίσση, είχε εμφανιστεί 16η και η Φινλανδία, νικήτρια τότε, 17η. Λέτε να συμβεί και φέτος το ίδιο, απλά με άλλη σκανδιναβική χώρα;
  • Δεν μας είναι καθόλου άγνωστη η 16η θέση, σε εμφάνιση σε τελικό, αφού εκτός από την Άννα Βίσση και ο Σάκης Ρουβάς είχε εμφανιστεί 16ος το 2004. Και οι 2 είχαν κερδίσει μια θέση στη 10αδα.
  • Ο νικητής συνήθως, τα τελευταία 10 χρόνια εμφανίζεται από τις θέσεις 17 έως 24. Εκεί μέσα, από φαβορί, έχουμε 17η τη Σουηδία, 19η την Ισπανία και 24η τη Σερβία.
  • Οι θέσεις που έχουν βγάλει το νικητή τα τελευταία 10 χρόνια είναι 2 φορές η 17η, 2 φορές η 19η, η 20η, η 22η, η 23η, 24η και η 4η! 4η θέση είχε νικήσει η Τουρκία με την Sertab Erener!
  • Η 16η θέση, δεν θεωρείται και πολύ τυχερή, αφού δίνει συνήθως ένα πλασάρισμα από 10η έως 19η θέση. Εξαίρεση αποτελούν μόνο …οι δύο ελληνικές συμμετοχές! Γιατί όχι και φέτος; Σπάσαμε ήδη την γκαντεμιά της 3ης θέσης στο ημιτελικό και περάσαμε. Μόνο η Ελλάδα τα κάνει αυτά!
  • Η 8Η θέση, όπου εμφανίζεται η Κύπρος, έχει καλύτερα στατιστικά, με περισσότερες θέσεις στην τελική δεκάδα, αλλά και θέσεις στην 20αδα. Ή του ύψους ή του βάθους!
  • Η Μολδαβία, μπορεί πια άνετα να θεωρηθεί από τις πολύ τυχερές του διαγωνισμού, δε λέω την άλλη λέξη που ταιριάζει καλύτερα (!), αφού μόνο με 7 εμφανίσεις στο τελικό, είναι η δεύτερη φορά που κληρώνεται να εμφανιστεί τελευταία! Επίσης  Γαλλία και Ιταλία, είναι αχώριστες αφού και πέρσι εμφανίστηκαν κολλητά, 11η και 12η, ενώ φέτος 9η και 10η.
  • Dejavu για Λιθουανία και Σερβία, όπου θα εμφανιστούν στις ίδιες θέσεις με πέρσι, 4η και 24η αντίστοιχα. Εεε, είναι λιγάκι πιο τυχερή η Σερβία.

Πάντως, τα γραφεία στοιχημάτων, θέλουν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί την Σουηδία, και έπονται Ρωσία, Ιταλία, Σερβία, και Ισλανδία. Την Κύπρο την υπολογίζουν κοντά στην 8η θέση ενώ την Ελλάδα κοντά στην 12η. Υψηλά δίνουν και την Αγγλία.

Όπως και να έχει, όλα θα τα μάθουμε το Σάββατο το βράδυ στις 22.00! Πάντως, να βάλουμε και μια προσωπική πρόβλεψη, δε θεωρώ ότι θα κάνει περίπατο η Σουηδία και μην ξαφνιαστείτε αν δείτε πρώτη την Ιταλία ή την Ισπανία! Καλό πλασάρισμα θα έχει και η Ρωσία, με τις γιαγιάδες καθώς και η Σερβία αλλά και η Κύπρος που πολλοί δεν τη υπολογίζουν λόγω έλλειψης συμμάχων. Η Ελλάδα θα είναι κοντά στη 10η θέση…

Αυτά λοιπόν από εμάς, ραντεβού με τα τελικά αποτελέσματα… ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here