Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η φετινή Eurovision στο Ρότερνταμ, μετά από απόφαση της EBU και λόγω της πανδημίας κορονοϊού. Η διοργάνωση μεταφέρεται για το 2021…

Αυτή είναι η επιστολή της διοργανώτριας, σχετικά με την απόφαση που πήρε:

Με βαθιά λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες ψάξαμε πολλές εναλλακτικές ώστε να επιτρέψουμε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να συνεχίσει.

Ωστόσο η αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 σε όλη την Ευρώπη – και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και από τις ολλανδικές αρχές – σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) πήρε τη δύσκολη απόφαση ότι είναι αδύνατο να συνεχίσει με το ζωντανό γεγονός όπως σχεδιαζόταν.

Είμαστε υπερήφανοι που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ενώνει το κοινό κάθε χρόνο, δίχως διακοπή για τα τελευταία 64 χρόνια και εμείς, τα εκατομμύρια οπαδών σε όλο τον κόσμο είμαστε τρομερά λυπημένοι που δεν μπορεί να λάβει χώρα τον Μάιο.

Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και η πόλη του Ρότερνταμ θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις σχετικά με τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2021.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τον κόσμο να δείξει υπομονή μαζί μας όσο εργαζόμαστε για τον αντίκτυπο αυτής της πρωτοφανούς απόφασης και περιμένει υπομονετικά για περισσότερα νέα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Θα θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλη την ομάδα του διοργανωτή ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Ολλανδία και στα 41 μέλη μας που δούλεψαν τόσο σκληρά σχεδιάζοντας το φετινό γεγονός.

Πονάμε όλοι το ίδιο όπως αυτοί που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν θα μπορέσει να διοργανωθεί τον Μάιο και που ξέρουμε ότι ολόκληρη η οικογένεια της Eurovision, σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να παρέχει αγάπη και υποστήριξη για καθέναν σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here