ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Sony Music (4/2011)

Ο Χρήστος Δάντης δίνει το δικό του στίγμα με αφορμή την κοινωνική κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα μέσα από την μουσική του.

Ένα άλμπουμ ιδιαίτερο με 7 νέα τραγούδια και το τραγούδι «Με πήρε η νύχτα αγκαλιά» σε μία demo διασκευή. Την μουσική υπογράφει ο ίδιος & τους στίχους ο Βασίλης Καπερνάρος. Συνοδοιπόροι του ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο Πασχάλης Τερζής που συμμετέχουν ερμηνεύοντας από ένα τραγούδι.

Ξεχωριστά τραγούδια που μας ταξιδεύουν.

Τα έσοδα θα διατεθούν στον σύλλογο επανένταξης εξαρτημένων ατόμων “Επιστροφή”

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Κωνσταντίνος Αλεξάκος – k.alexakos@musiccorner.gr

Ο Χρήστος Δάντης είναι ένας καλλιτέχνης που στο παρελθόν έχει βγάλει κομματάρες που ακόμα και σήμερα τις ακούω, αλλά και εφήμερα κομμάτια που θα ‘θελα απλά να μην τα είχα ακούσει ποτέ. Για φέτος, 2011, ο Χρήστος μας ετοίμασε το νέο του δίσκο “Τα δικά μας τραγούδια”, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε ένα σύλλογο για εξαρτημένα άτομα, μια πολύ καλή κίνηση που δείχνει για ακόμα μια φορά τη κοινωνική του ευαισθητοποίηση και ευθύνη.

Το ύφος του δίσκου εξακολουθεί να είναι το γνωστό λαϊκό, με τα ποπ/ροκ στοιχεία που μας έχει συνηθίσει. Δυστυχώς ο δίσκος έχει μόλις επτά τραγούδια (οχτώ μαζί με την demo έκδοση) που πραγματικά είναι λίγα. Στα συν του δίσκου είναι η συμμετοχή του Δημήτρη Μητροπάνου και του Πασχάλη Τερζή που δίνουν μια ξεχωριστή χροιά στα δυο τραγούδια που ερμηνεύουν. Επίσης μου άρεσαν και οι αναφορές στα κοινωνικο-πολιτικά προβλήματα της εποχής, αλλά σε γενικές γραμμές ο στίχος του δίσκου μου φάνηκε πολύ μέτριος. Μουσικά από την άλλη, μπορούμε να βρούμε μια-δυο καλές μελωδίες αλλά και πάλι περίμενα κάτι παραπάνω. Το μόνο τραγούδι που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το “Παντός καιρού”, καθώς δυστυχώς τα υπόλοιπα απλά μου πέρασαν απαρατήρητα και το δυνατό κομμάτι του δίσκου δείχνει να απουσιάζει.

Γενικά θα έλεγα ότι περίμενα κάτι παραπάνω από το Χρήστο Δάντη σε αυτόν το δίσκο. Δεν ξέρω, ίσως η έκδοση του δίσκου να ήταν μια βεβιασμένη κίνηση ή απλά η καλλιτεχνική έμπνευση να μην είναι στα καλύτερα της…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Παντός καιρού
02. Τα δικά μας τραγούδια
03. Με πήρε η νύχτα αγκαλιά
04. Τ’ αυτοκίνητα (Δημήτρης Μητροπάνος)
05. Γράμμα στον Μηνά
06. Ελλάς πατρώνα (Πασχάλης Τερζής)
07. Αυτοί που φεύγουν μόνοι
08. Με πήρε η νύχτα αγκαλιά (demo)

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ακόμη μια φορά αποδείξατε οτι σας ενδιαφέρει μόνο το Θεαθηναι και οχι η ουσία του πράγματος…..Σας προκαλώ να μου ονομάσετε έναν καλλιτεχνη που ΟΛΑ -οχι μέρος- των εσόδων του απο μια προσωπική του δουλειά πήγαν σε κάποιο ίδρυμα αντιστοιχης σημασίας.Κρατήστε “αγαπητέ” τις πικρόχολες κριτικές για τον εαυτό σας και ανοίξτε τα μάτια και τ αυτιά σας να δείτε τι συμβαίνει γύρω σας !! Τετοιες πραξεις πρεπει να επιβραβευονται και οχι να δεχονται κριτικη…..ΕΛΕΟΣ πια με τον καθε πικραμενο…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here