3/2/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη

Αυξάνεται σιγά σιγά το ενδιαφέρον για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ, στην Esprit Arena.

 Η Ελλάδα συμμετέχει στον πρώτο ημιτελικό, ο οποίος θα λάβει χώρα στις 10 Μαΐου. Στις 12 Μαΐου θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός, στον οποίο συμμετέχει η Κύπρος. Ο τελικός θα λάβει χώρα στις 14 Μαΐου.

Από τις χώρες του πρώτου ημιτελικού, δύο έχουν ανακοινώσει τους καλλιτέχνες που θα τους εκπροσωπήσουν. Η Τουρκία, αφού είδε πέρσι με τους maNga ότι η ροκ της πάει, θα στείλει το συγκρότημα Yüksek Sadakat. Η εκπροσώπηση της Αρμενίας έχει ανατεθεί στην όμορφη νεαρή τραγουδίστρια Emmy, η οποία οπτικά τουλάχιστον δεν μπορεί να συγκριθεί με την Eva Rivas.

Η Αλβανία έχει ήδη προχωρήσει στην παρουσίαση του τραγουδιού που έχει επιλεγεί. Πρόκειται για το “Kënga Ime” (μετάφραση: «Το Τραγούδι Μου») με την Aurela Gaçe στα φωνητικά. Η τραγουδίστρια μοιάζει εμφανισιακά ιδιαίτερα επηρεασμένη από τη Liza Minnelli! Το τραγούδι είναι δυνατό και κολακεύει την εξαιρετική της φωνή. Η χρήση της αλβανικής γλώσσας ήταν πολύ σωστή κίνηση. Η Aurela φαίνεται ικανή να ξεχωρίσει στη φετινή διοργάνωση και να λάβει το εισιτήριο για τον τελικό.

Δείτε το τραγούδι της Αλβανίας εδώ… http://www.youtube.com/watch?v=BVd0rMyUTU8

Η Ελβετία φέτος προτίμησε Αγγλικό στίχο, καθώς θα στείλει την Anna Rossinelli και το “In Love for a While”. Η παρουσία της Anna στηρίχθηκε στο μινιμαλισμό, καθώς στη σκηνή τη συνόδεψαν μόνο δύο μουσικοί. Εξάλλου, είναι μια όμορφη κοπέλα, που γράφει καλά στην κάμερα και διαθέτει μια καλή φωνή. Από θέαμα λοιπόν καλά πάμε. Το τραγούδι όμως προκαλεί έντονα χασμουρητά και δεν συνίσταται σε οδηγούς, γιατί θα …κοιμηθούν στο τιμόνι. 

Από τις χώρες του δεύτερου ημιτελικού, γνωρίζουμε ότι η Βοσνία & Ερζεγοβίνη θα στείλει το δημοφιλή δημιουργό Dino Merlin. Πρόκειται για την τρίτη του συμμετοχή στο διαγωνισμό, καθώς συμμετείχε το 1993 ως δημιουργός και το 1999 ως τραγουδιστής. Η Κύπρος θα στείλει το Χρήστο Μυλόρδο και το τραγούδι «Σαν Άγγελο Σ’ Αγάπησα». Ο τραγουδιστής έλαβε το εισιτήριο για το διαγωνισμό μετά τη νίκη του στο talent show “Performance” τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πιο ενδιαφέροντα νέα μέχρι στιγμής έρχονται από το Ισραήλ που φέτος μπορεί να κάνει την έκπληξη. Υπάρχει η περίπτωση να προσπαθήσουν να πάρουν το χρίσμα οι Orphaned Land, ένα metal συγκρότημα με επιρροές από την Εβραϊκή και Αραβική μουσική. Δραστηριοποιούνται από το 1991 και έχουν κάνει support και σε συναυλία των Metallica στο Ισραήλ.

Τη Ρουμανία θα εκπροσωπήσουν οι Hotel FM με το “Change”. Σε μια προσπάθεια να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία (είχαν έρθει τρίτοι με τον “Playing With Fire”), οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να στείλουν κάτι σε παρόμοιο ύφος: funky ρυθμός, χαριτωμένος τραγουδιστής, μπάντα με πιάνο και τρομπέτες. Το τραγούδι ωστόσο είναι μονότονο, τετριμμένο και χωρίς καμία αξιομνημόνευτη στιγμή. Ίσως η βελτίωση της σκηνικής παρουσίας να βοηθούσε…

Την Κυριακή το βράδυ η Ολλανδία παρουσίασε το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει. Τη χώρα θα εκπροσωπήσουν οι RJS με το “Je Vecht Nooit Alleen” («Δεν θα Πολεμήσεις Ποτέ Μόνη»). Πρόκειται για ένα δυναμικό ροκ κομμάτι το οποίο απογειώνει ο τραγουδιστής με την ερμηνεία του. Χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, το τραγούδι καταφέρνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Οι Big 4 φέτος έγιναν Big 5, καθώς στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο προστέθηκε η Ιταλία! Η Γερμανία, όπως είναι από καιρό γνωστό, θα στείλει ξανά την περσινή νικήτρια, Lena. Η Γαλλία μάλλον φέτος θα προσπαθήσει λίγο παραπάνω, καθώς επέλεξε τον Amaury Vassili, τον μόλις 21 ετών γοητευτικό τενόρο. Μακάρι να βρουν και ένα καλό τραγούδι για να μπορέσει να αναδείξει την εξαίσια φωνή του… Από την άλλη, η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει τους Blue, το επιτυχημένο στις αρχές του 2000 pop συγκρότημα. Το τραγούδι θα λέγεται “I Can”. Τέλος, ανακοινώθηκε πώς η Ιταλία θα επιλέξει το τραγούδι μέσα από τον περίφημο διαγωνισμό του Sanremo.

Ο Φεβρουάριος αναμένεται καυτός μήνας για τη Eurovision, καθώς σχεδόν όλες οι χώρες θα παρουσιάσουν τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που θα τους εκπροσωπήσουν… Για ότι νεώτερο, θα σας ενημερώνουμε εδώ στο musiccorner.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here