ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Oxygen Music (12/2009)

“Πέρασε καιρός” από τότε που ο Δημήτρης και η Δήμητρα πρωτοσυναντήθηκαν σε κάποια μουσική σκηνή. Όμως όλα μοιάζουν ακόμη και τώρα “Σαν χθες”. Οι δυο μαζί ως ‘Fasma’ πλέον, στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά μοιράζονται μαζί μας μουσικά μονοπάτια που “μια ζωή στα χαμένα” έκρυψε καλά στο σεντούκι της.

 Τραγούδια που σου γνέφουν… “Να με ακολουθήσεις”… Στιχάκια που σε οδηγούν μακριά, πέρα από “τα τείχη της πόλης”… μελωδίες που μόνο ο ήχος μιας “χειμωνιάτικης βροχής” θα ξύπναγε μέσα μας και θα έκανε ξανά την “φλόγα” των κρυφών μας πόθων να σιγοκαίει.

 Τα “κύματα” που είναι και το ραδιοφωνικό promo του cd στέλνουν το πρώτο “μήνυμα” για το σύνολο της δουλειάς αυτής ικανοποιώντας και τα πιο απαιτητικα γούστα. Ο τελικός αποδέκτης??? … “Μόνο εσύ”.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας – pavloszervas@musiccorner.gr

Ένα νέο group στην ελληνική δισκογραφία. Ο Δημήτρης Αναστόπουλος και η Δήμητρα Ζέρβα συνθέτουν τους Fasma και μας συστήνονται με τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά “πριν πεις καληνύχτα“. Ένα album που κινείται κάπου ανάμεσα στη rock και την έντεχνη μουσική σκηνή, χωρίς να σου αφήνει στο τέλος σαφή γεύση για το προς τα που γέρνει τελικά περισσότερο.

Ένας δίσκος που προσπαθεί να σε κερδίσει κυρίως μέσα από τη μελωδικότητα των τραγουδιών του. Μειονέκτημα ίσως ότι δεν υπάρχουν συνθέσεις που να βγάζουν νεύρο, ακόμα και τα πιο uptempo τραγούδια μοιάζουν κάπως “συγκρατημένα”. Ωστόσο προσωπικά δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα αυτό. Δεν είναι το cd που θα αγοράσεις για να “ξεδώσεις”. Θα το αγοράσεις όμως για να ακούσεις μερικά όμορφα κομμάτια, μια έντιμη προσπάθεια, δύο φωνές που τραγουδάνε σεμνά και συμπληρώνουν όμορφα τις προσεγμένες ενορχηστρώσεις.

Ξεχώρισα τη ταξιδιάρικη “φλόγα” (εδώ έχουμε και τη καλύτερη ερμηνεία της δουλειάς, από τη Δήμητρα), το ρυθμικό “να με ακολουθήσεις” (θα ήθελα μια λίγο πιο δυναμική ερμηνεία που θα έδινε άλλο αέρα στο κομμάτι) και το “σαν χθες” , το μόνο τραγούδι που δείχνει να ξεφεύγει από το “μειονέκτημα” που γράφω παραπάνω και ρίχνει νεύρο και ένταση στα ηχεία, κάνοντάς μας να …χτυπήσουμε πόδια και χέρια στο ρυθμό του! Ιδιαίτερο κομμάτι το ομότιτλο “πριν πεις καληνύχτα“, αλλά και η “ζωή στα χαμένα” με την πολύ ενδιαφέρουσα …βιολιστική παρέμβαση. Κι αν αυτά ξεχωρίζουν, δεν θα είναι υπερβολή να γράψω πως κανένα τραγούδι τελικά δεν υστερεί και το σύνολο αποτελεί μια ισχυρή παρακαταθήκη για τη συνέχεια των Fasma που από το ξεκίνημα δείχνουν έμπνευση και μοναδικότητα στο στυλ και τον ήχο τους. Αν σταθούν στο χώρο με την ίδια αξιοπρέπεια που μπήκαν στη δισκογραφία, θεωρώ πως αργά ή γρήγορα θα έρθει και η στιγμή της επιβράβευσης και της αναγνώρισης…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Πέρασε καιρός
02. Ζωή στα χαμένα
03. Κύματα
04. Να με ακολουθήσεις
05. Φλόγα
06. Χειμωνιάτικη βροχή
07. Σαν χθες
08. Πριν πεις καληνύχτα
09. Τα τείχη της πόλης
10. Μόνο εσύ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here