Ο Γιάννης Διονυσίου, έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήρια του σπάνιου ταλέντου του με τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις του και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν μοιραστεί μαζί του το έργο τους επί σκηνής. Είναι ένας ερμηνευτής που «κατακτά» τη σκηνή και σέβεται το κοινό, χαρίζοντάς του μοναδικές μουσικές παραστάσεις. Με μια «καθαρή» φωνή που αποφεύγει τα περιττά τερτίπια και με μια αντίστοιχα δωρική εμφάνιση και ερμηνεία στις συναυλίες του, μάς θυμίζει την εποχή των μεγάλων ερμηνευτών του παρελθόντος.

Η καταγωγή του είναι από την Κύπρο και ασχολείται με τη μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Σπούδασε Βυζαντινή Μουσική, παίζει βιολί και τώρα διδάσκει Δημοτικό Τραγούδι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ «χτίζει» γρήγορα ένα όλο και αυξανόμενο ακροατήριο που αναζητά την αυθεντικότητα στο τραγούδι.

Συμμετέχει σε σημαντικές δισκογραφικές συλλογές, όπως ο πρώτος του προσωπικός δίσκος «Πρώτη Βόλτα» με στίχους του Κώστα Φασουλά και μουσική επτά διαφορετικών συνθετών, την επαναπροσέγγιση του εμβληματικού έργου των Μίκη Θεοδωράκη και Μιχάλη Γκανά «Ασίκικο Πουλάκη» αλλά και το πρόσφατο album «Αστικοί Μύθοι» που ερμηνεύει μαζί με την Ασπασία Στρατηγού κλασικά λαϊκά τραγούδια μαζί με την ορχήστρα «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας».

Μαζί με το Γιάννη οι:
Γιώργος Γεωργόπουλος – μπουζούκι
Fausto Sierakowski – σαξόφωνο
Αθηνόδωρος Καρκαφίρης – κιθάρα
Κώστας Αρσένης – κοντραμπάσο
Στρατής Σκουρκέας – κρουστά
Γιάννης Ταβουλάρης – ηχοληψία

Σάββατα 30/03 & 6, 13, 20, 27/04
Ώρα Έναρξης: 22.30

Σταυρός του Νότου Plus
Θαρύπου 37, Αθήνα
210 9226975

Γενική Είσοδος: 14€

Προπώληση: more.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here