Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Με μουσική που χαρακτηρίζεται ως indie, folk και rock, με επιρροές από την αφέλεια του rock ’n roll των ’50s και με άμεσες αναφορές στις παλιές αθηναϊκές καντάδες, oι “Polkar” ξεκίνησαν ως το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου έχοντας δίπλα του τον μουσικό Γιάννη Κυρατσό. Στα σλαβικά “polkar” σημαίνει “μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα”. Στα live τους έχουν ως άξονα τη δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικοθεατρικής performance σε διαδραστική επικοινωνία με το κοινό, περνώντας αβίαστα από όλα τα μουσικά είδη που τους αφορούν.

Polkar

Δημιουργήθηκαν μόλις πριν από 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα έχουν κάνει πλήθος συναυλιών (Bord de l eau, BIOS Athens, Pik Nik Urban Festival , Photobiennale, Residents, κ.α). Εμφανίστηκαν ως νέα μουσική μπάντα στο Tedx 2014 στο Βασιλικό θέατρο στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος δίσκος τους ηχογραφήθηκε στο Royal Alzheimer Hall με τον Τίτο Καρυωτάκη και τον Χρίστο Χαρμπίλα στον ήχο και τη μίξη, ενώ τα 2 πρώτα single τους ηχογραφήθηκαν από τον Dani Joss. Στο πλευρό τους είχαν και την κομπανία κανταδόρων «Τροβαδούροι της παλιάς Αθήνας». Τα πρώτα τους 3 video clip υπάρχουν όλα στο Youtube και αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα του ύφους τους αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια από τον «Τύπο» (ενδεικτικά: Lifo –Άρης Δημοκίδης, ΒΗΜΑ –Αστερόπη Λαζαρίδου, ThinkFree – Ελένη Σκάρπου). Σήμερα τους “Polkar” αποτελούν ο Γιώργος Παπαγεωργίου (φωνή, γιουκαλίλι), ο Γιάννης Κυρατσός (φωνητικά, κιθάρα, μαντολίνο), ο Λάζαρος Πλιάμπας (ντραμς, κρουστά), ο Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα) και ο Χρήστος Παππάς (ηλ. μπάσο) και ο Παναγιώτης Ανδρέογλου (μπαγιάν).

Τους Polkar θα απολαύσουμε εμείς οι Θεσσαλονικείς την Πέμπτη 28 Μαΐου στο Club του Μύλου. Στην εμφάνισή τους αυτή θα παρουσιάσουν τραγούδια από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό καθώς και εμπνευσμένες διασκευές από το διεθνές και εγχώριο ρεπερτόριο!

polkar mylos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here