ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Sony Music (10/2011)

Μετά την μοναδική επιτυχία της συνεργασίας της με τις Melisses και το «Κράτα τα μάτια σου κλειστά» το οποίο σκαρφάλωσε αμέσως στο top 10 του επίσημου airplay chart, κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό της album με τίτλο «Σαν ένα όνειρο» που περιλαμβάνει 10 πολύ ξεχωριστά τραγούδια.

Στα τραγούδια αυτά συμπεριλαμβάνεται το ντουέτο με τις Μέλιsses και το soundtrack του φετινού καλοκαιριού «Κάνω μία ευχή» σε μουσική και στίχους των Stavento που ανεβαίνει τις θέσεις στα ραδιοφωνικά charts & to clip έχουν σκηνοθετήσει οι white room.

Οι συντελεστές του άλμπουμ πολλοί.. Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Βάγια Καλαντζή, Θάνος Παπανικολάου, Βασίλης Γαβριηλίδης, Γιάννης Δόξας και μία ομάδα Σουηδών και Φιλανδών παραγωγών υπογράφουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Για πρώτη φορά, η Ήβη Αδάμου ερμηνεύει σε άλμπουμ της και ένα τραγούδι με αγγλικούς στίχους The queen“. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ!!! Μέσα από το υπέροχο ομότιτλο ντουέτο με τον Γιώργο Παπαδημητράκη από τα Κόκκινα Χαλιά μας ταξιδεύει «Σαν ένα όνειρο».

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαρίνα Σκοπελίτου – marina.skopel@musiccorner.gr

Την γνωρίσαμε πριν από δύο χρόνια μέσα από το talent show «X-factor» και από τότε δεν έχει σταματήσει να μας απασχολεί. Σε όλο αυτό το διάστημα συνεχίζει σταθερά να κάνει μικρά καλλιτεχνικά βήματα. Ένα χρόνο μετά το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ, το «Καλοκαίρι στην καρδιά», η Ήβη Αδάμου επιστρέφει με το «Σαν ένα όνειρο».

Το νέο αυτό άλμπουμ περιέχει 10 τραγούδια για την δημιουργία των οποίων συνεργάστηκε με μία πλειάδα συνεργατών. Πρόκειται για ένα καθαρά pop άλμπουμ, με τραγούδια με απλές μελωδίες, λιτούς στίχους και έντονο το ηλεκτρονικό στοιχείο σε πολλά από αυτά. Με εξαίρεση το «Κάτι για να πιαστώ», τα τραγούδια του δίσκου ταιριάζουν στην ερμηνεύτρια και στο νεαρό της ηλικίας της. Είναι χαρούμενα, ανάλαφρα, χορευτικά και θα αγαπηθούν από τα νεαρά άτομα, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού της. Όσον αφορά το «Κάτι για να πιαστώ», πιστεύω πως ο στίχος, η μουσική και το όλο ύφος δεν ταιριάζει σε μία τόσο νεαρή ερμηνεύτρια που πολύ πιθανόν να μην έχει ανάλογα βιώματα.

Αλλά ας προχωρήσουμε στα κομμάτια που ξεχώρισα. Το πρώτο είναι το «Βόλτες στα αστέρια». Πέρα από την ενδιαφέρουσα μελωδία του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, εκείνο που μου άρεσε κυρίως είναι οι στίχοι του Γιάννη Δόξα, οι οποίοι μιλούν για την αγάπη, που κάνει τα χρήματα και τα υλικά αγαθά περιττά. Στίχοι επίκαιροι που εκφράζουν όλο και περισσότερους όσο περνά ο καιρός!

Το επόμενο κομμάτι του δίσκου που ξεχώρισα είναι το ομώνυμο «Σαν ένα όνειρο». Πρόκειται για μία μπαλάντα, ένα ντουέτο με τον Γιώργο Παπαδημητράκη από τα «Κόκκινα Χαλιά». Πολλοί ίσως δεν το γνωρίζουν αλλά πρόκειται για την επανεκτέλεση ενός τραγουδιού, το οποίο τραγουδούσαν ο Robert Williams και η Μπέσσυ Αργυράκη πολλά χρόνια πριν γεννηθεί η Ήβη! Οι δύο νεαροί καλλιτέχνες καταφέρνουν να του δώσουν έναν πιο φρέσκο αέρα, μία γλυκιά ερμηνεία ενώ το δέσιμό των δύο φωνών είναι πολύ επιτυχημένο.

Το πιο δυνατό κομμάτι του δίσκου όμως, είναι κατά την άποψη μου το «Κράτα τα μάτια σου κλειστά», του οποίου τους στίχους και τη μουσική έγραψαν οι Μέλισσες που συμμετέχουν και στο τραγούδι. Είναι ένα κομμάτι λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα, με λίγο πιο ροκ ύφος, δυναμική μουσική, ωραίο στοίχο, το οποίο πραγματεύεται το αγαπημένο, από όσο έχω καταλάβει, θέμα των Μελισσών …τα φιλιά!

Συνολικά, θα μπορούσα να πω ότι το «Σαν ένα όνειρο» είναι μία ακόμα καλή προσπάθεια από την Ήβη Αδάμου, η οποία κάνει τα πρώτα της βήματα. Αυτό που λείπει ωστόσο από αυτό το άλμπουμ, είναι ένα κομμάτι που να κάνει το κάτι παραπάνω. Η συγκεκριμένη ερμηνεύτρια, έχει δείξει σε παλαιότερες εμφανίσεις της όπως στα Mad Music Awards το  2010  και το 2011 αλλά και σε άλλα τραγούδια όπως το «Σώσε με»  και το «Σαν έρθει η μέρα» με τους Stavento  ότι έχει προσωπικότητα, δυναμισμό και καλή φωνή αν και ακόμα όχι πλήρως διαμορφωμένη λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Θα μπορούσαν λοιπόν όλες αυτές οι δυνατότητες της να εξελιχθούν και να δοκιμαστούν λίγο παραπάνω, στον δεύτερο προσωπικό της δίσκο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και σίγουρα έχουμε να περιμένουμε πολλά πράγματα από το όμορφο αυτό κορίτσι με το πλατύ χαμόγελο…!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. The queen
02. Κάνω μια ευχή (feat. Daddy Nek)
03. Βόλτες στ’ αστέρια
04. Φύγε
05. Κάτι για να πιαστώ
06. Κράτα τα μάτια σου κλειστά
07. Σ’ αγαπώ κι ας μου πήρε καιρό
08. Αστραπές
09. Της αγάπης τα θύματα
10. Σαν ένα όνειρο (με τον Γιώργο Παπαδημητράκη)

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here