ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Legend (3/2011)

Ο τραγουδοποιός – ερμηνευτής Νίκος Ρουμελιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η περιέργειά του για τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Μόλις στα πέντε του χρόνια ζήτησε στους γονείς του μία κιθάρα και από τα σχολικά του ήδη χρόνια ήταν μέλος συγκροτημάτων. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής και φλάουτου ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Αθήνα (Αρχιτεκτονική, Ρυθμός stage, κ.α.) αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είτε μόνος του είτε συνεργαζόμενος με αξιόλογα ονόματα του χώρου.

Το «Ψάχνω ένα χάδι» που κυκλοφορεί από τη Legend, είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Νίκου Ρουμελιώτη. Περιλαμβάνει δέκα τραγούδια και μία piano version της μπαλάντας Τέρμα η παράσταση. Τη μουσική και τους στίχους στο άλμπουμ υπογράφει ο Νίκος Ρουμελιώτης. Σε δύο τραγούδια συνεργάζεται στους στίχους η Αφροδίτη Γεωργίου ενώ ένα τραγούδι υπογράφει ο Τάκης Νίκας.

Το ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ Ψάχνω ένα χάδι γράφτηκε στη Λαμία όταν ο Νίκος ήταν 19 χρονών και από τότε τον ακολουθεί σε όλες τις live εμφανίσεις του με μεγάλη επιτυχία.

Ο Νίκος Ρουμελιώτης διεκδικεί το δικό του χώρο στη σύγχρονη μουσική σκηνή του λεγόμενου έντεχνου-ροκ, γράφοντας και ερμηνεύοντας με την κιθάρα του τραγούδια με συναίσθημα, βιώματα και καταστάσεις της καθημερινότητάς του.

Η ενορχήστρωση είναι του Πόλυ Πελέλη.

Το «Ψάχνω ένα χάδι» υπόσχεται όμορφα μουσικά ταξίδια.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει ο Κωνσταντίνος Αλεξάκος – k.alexakos@musiccorner.gr

Ο Νίκος Ρουμελιώτης (όχι ο …βολεϊμπολίστας!), είναι ένας νέος και ανερχόμενος καλλιτέχνης στην εγχώρια ροκ και έντεχνη σκηνή. Ο πρώτος δίσκος του “Ψάχνω ένα χάδι” εκδόθηκε πρόσφατα από τη Legend και αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη του προσπάθεια να εδραιωθεί στη μουσική σκηνή.

Το ύφος του δίσκου είναι αρκετά ανάλαφρο, με αρκετές μπαλάντες και καλοκαιρινή διάθεση, όπως διαπιστώνει κανείς από τις πολλές αναφορές σε παραλίες και θερινές ενασχολήσεις. Αρκετά θετικό αυτό, αν σκεφτεί κανείς ότι ανοίγει ο καιρός και πλησιάζουμε στο καλοκαίρι! Ο στίχος, ως επί το πλείστον, αναφέρεται σε σκέψεις και γεγονότα που απασχολούν τους περισσότερους άνδρες της ηλικίας…! Έρωτες, απογοητεύσεις, αναμνήσεις από παλιές αγάπες και φυσικά την αιώνια αναζήτηση της ιδανικής συντρόφου, όλα αυτά με μια δόση άλλοτε αισιοδοξίας και άλλοτε απαισιοδοξίας. Τα τραγούδια του πιστεύω θα γίνουν αρκετά αγαπητά ιδιαίτερα στο εφηβικό κοινό…

Η ενορχήστρωση όλου του δίσκου, με εξέπληξε ευχάριστα για νέο καλλιτέχνη! Ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες κυριαρχούν όπου χρειάζεται πιο ροκ ήχος, βιολί για τα πιο μελαγχολικά σημεία και σαξόφωνο με ακορντεόν στα πιο ζωηρά. Η φωνή του Νίκου είναι αρκετά καλή και σε πολλά σημεία μου θύμισε τον Μίλτο Πασχαλίδη. Ο στίχος όπως είπα είναι – ας μου επιτραπεί η έκφραση – “αγαπησιάρικος” και πιστεύω αρκετοί θα πιάσουν τον εαυτό τους να έχει ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Χώρος για βελτίωση φυσικά υπάρχει, αν και η όλη δουλειά είναι πολύ καλή και αρκετά προσεγμένη.

Από τα αγαπημένα μου  τραγούδια σε αυτόν το δίσκο ήταν το “Αστέρι” και το “Ψάχνω ένα χάδι”. Και τα δύο πιστεύω πληρούν τις προϋποθέσεις και θα μπορούσαν να γίνουν επιτυχίες στο ραδιόφωνο, αν και ως γνωστόν αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό! Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον καλλιτέχνη, να βρει αυτό που ψάχνει και μακάρι να τον δω και σύντομα ζωντανά, για να αποκτήσω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα!

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Ψάχνω ένα χάδι
02. Τέρμα η παράσταση
03. Θάλασσα κι ακτή
04. Μια ευχή
05. Αστέρι
06. Εμένα βρίζω (Ψυχή παρθένα)
07. Είσαι ζωή
08. Χαμογέλα
09. Εσένα θέλω μόνο
10. Τα ναυάγια της ψυχής μου
11. Τέρμα η παράσταση (πιάνο version)

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here