Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision και τα περισσότερα φαβορί κατάφεραν όπως αναμενόταν, να περάσουν στον τελικό του Σαββάτου, εκεί που μεταξύ άλλων, θα βρουν απέναντί τους την Κατερίνα Ντούσκα για την Ελλάδα και την Τάμτα για την Κύπρο…

Ολλανδία και Σουηδία δίνονται από τις στοιχηματικές εταιρίες ανάμεσα στα φαβορί για το φετινό βραβείο της Eurovision και είναι ανάμεσα στις 10 που πέρασαν από τον δεύτερο ημιτελικό. Ας δούμε όμως όλες τις χώρες που προκρίθηκαν με τη σειρά που ανακοινώθηκαν (άσχετη φυσικά με τους βαθμούς που πήραν):

  1. Βόρεια Μακεδονία
  2. Ολλανδία
  3. Αλβανία
  4. Σουηδία
  5. Ρωσία
  6. Αζερμπαϊτζάν
  7. Δανία
  8. Νορβηγία
  9. Ελβετία
  10. Μάλτα

Αναμένεται τώρα η ανακοίνωση της σειράς με την οποία θα εμφανιστούν οι 26 χώρες (10 από τον πρώτο ημιτελικό, 10 από τον δεύτερο, το …γηπεδούχο Ισραήλ και οι …ξεκούραστοι Big 5). Ελλάδα και Κύπρος γνωρίζουμε από χθες ότι θα εμφανιστούν στο πρώτο μισό του τελικού. Να υπενθυμίσουμε ότι η σειρά εμφάνισης δεν προκύπτει από κλήρωση αλλά από …μαγειρέματα! Οι αρμόδιοι (EBU) κρίνουν οι ίδιοι με ποια σειρά πρέπει να εμφανιστούν οι 26 χώρες στον τελικό.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι το …μεγαλύτερο χειροκρότημα κέρδισε το συγκρότημα Shalva, που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Πρόκειται για ένα υπέροχο group που αποτελείται από παιδιά με αναπηρίες και που είχαν μια πραγματικά καταπληκτική παρουσία! Αν δεν τους είδατε, δείτε τους οπωσδήποτε στο βίντεο που ακολουθεί…

Ας δούμε και την εμφάνιση των 10 χωρών που προκρίθηκαν στον τελικό:

Βόρεια Μακεδονία

Ολλανδία

Αλβανία

Σουηδία

Ρωσία

Αζερμπαϊτζάν

Δανία

Νορβηγία

Ελβετία

Μάλτα

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου στις 22.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ERT HD… Στη σκηνή, όπως ανακοινώθηκε, θα ανέβει και η Αμερικανίδα pop star Madonna που θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια της, το θρυλικό «Like a Prayer» αλλά και το ολοκαίνουργιο «Future»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here