15/5/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Αυτή ήταν η κατακλείδα των δηλώσεων του Ell και της Nikki, των νικητών της φετινής Eurovision από το Αζερμπαϊτζάν.

Οι Eldar Gasimov και Nigar Jamal, όπως είναι τα πραγματικά ονόματα των Αζέρων τραγουδιστών, μπήκαν στην αίθουσα τύπου για την καθιερωμένη συνέντευξη των νικητών εκστασιασμένοι από το επίτευγμα που πέτυχαν και με τους φωτορεπόρτερ να διαγκωνίζονται μεταξύ τους για να πάρουν καλύτερη θέση.

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να πούμε είναι ότι σας αγαπάμε. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη”, δήλωσαν οι νικητές και στη συνέχεια ξεκίνησαν να τραγουδάνε ένα τραγούδι της πατρίδας τους που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους παραβρισκόμενους.

Σε κάθε έναν που μας ψήφισε, κάθε έναν που αγάπησε το τραγούδι μας, κάθε έναν που πίστεψε σ’ εμάς, ευχαριστούμε πάρα πολύ”, είπε η Nikki και ο Elgar συμπλήρωσε: “Από την πρώτη στιγμή πίστευα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ότι μπορούμε να νικήσουμε”.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπατριώτες μας και την Αζέρικη τηλεόραση για την υποστήριξη που μας παρείχαν, για το γεγονός ότι πίστεψαν σ’ εμάς”, συνέχισαν οι νικητές ενώ σε ερώτηση τι θα συμβεί όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, απάντησε η Nikki : “Νομίζω ότι θα τρελαθούν όλοι”!

Σε ερώτηση αν σκοπεύουν να ξεκινήσουν ηχογραφήσεις απάντησε ο Eldar : “Θα ξεκινήσουμε δουλειά αμέσως μόλις επιστρέψουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα δίσκο μαζί”, καθώς η Nikki ζει μόνιμα στο Λονδίνο και η συνεργασία τους θα πρέπει να δρομολογηθεί εν καιρώ.

Ο Eldar ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε το τραγούδι τους να βοηθήσει στην επίλυση των ευρωπαϊκών προβλημάτων : “Θέλουμε να ενώσουμε την Ευρώπη με το τραγούδι μας”, ήταν η απάντησή του!

Η Nikki δήλωσε ότι ένα όνειρό της έγινε πραγματικότητα : “Μέχρι πριν λίγους μήνες ήμουν μια …νοικοκυρούλα. Και τώρα είμαι η νικήτρια της Eurovision. Είναι το μεγαλύτερό μου όνειρο”!

Ποτέ δε σκεφτήκαμε την κατάταξή μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για πολλούς μήνες και είμαστε ευτυχισμένοι με αυτό που καταφέραμε”, συνέχισε ο Eldar, ενώ σε σχόλιο για το γεγονός ότι η επόμενη Eurovision, το αγαπημένο σόου της Ευρώπης, θα φιλοξενηθεί σε Ασιατικό έδαφος με μια φωνή οι νικητές απάντησαν: “Η μουσική δεν έχει σύνορα, θέλουμε ο κόσμος να το διασκεδάσει”.

Οι 14 μέρες που μείναμε εδώ ήταν φανταστικές. Αγαπώ τη Γερμανία και τον Γερμανικό λαό”, δήλωσε ο Eldar, ενώ μαζί με τη Nikki ευχαρίστησαν όλους τους συντελεστές της επιτυχίας τους.

Στη συνέντευξη τύπου έδωσε το «παρών» και ο Jon Ola Sand (φωτο αριστερά), εκτελεστικός διευθυντής της EBU που αφού συνεχάρη τους νικητές τους προσκάλεσε να ξεκινήσουν συζητήσεις για την προετοιμασία της επόμενης διοργάνωσης.

Η φιλοξενία της Eurovision είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση και έχω μαζί μου μια πρόσκληση για τους νικητές του διαγωνισμού να έρθουν στη Γενεύη για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης διοργάνωσης στο Αζερμπαϊτζάν. Ελπίζουμε να έχουμε έναν ακόμα καλύτερο διαγωνισμό του χρόνου, αν αυτό είναι δυνατόν”, είπε ο Sand απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των νικητών.

Οι Αζέροι εκπρόσωποι ευχαρίστησαν την EBU και τη γερμανική τηλεόραση που διοργάνωσε τον διαγωνισμό : “Ήταν μία από τις καλύτερες διοργανώσεις όλων των εποχών και ελπίζουμε του χρόνου να καταφέρουμε να προσφέρουμε μία ακόμα καλύτερη. Σας καλωσορίζουμε στο Αζερμπαϊτζάν”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here