Το soundtrack της βραβευμένης ταινίας «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη κυκλοφορεί από την MINOS-EMI σε όλα τα δισκοπωλεία και τα ψηφιακά καταστήματα δίσκων.

Tι είναι αυτό που ενώνει τον The Boy με την Τζένη Βάνου και τους Yell O Yell με τον Αττίκ; Υπάρχουν νεαροί άντρες που τα σπάνε στα κωλόμπαρα ακούγοντας ζεϊμπεκιές των… ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ; Αληθεύει πως ο Λευτέρης Μυτιληναίος περιπλανιέται ακόμη στις αθηναϊκές νύχτες τραγουδώντας τον «Κομπάρσο»; Και ποιά τρομερά μυστικά γνωρίζει η ξεχασμένη προτομή του Νίκου Γούναρη στη λεωφόρο Κηφισίας; Είναι αλήθεια πως αν ακουμπήσεις το αυτί σου στο άγαλμα, θα τον ακούσεις να τραγουδάει στα διερχόμενα αυτοκίνητα; Όλα αυτά -και ακόμη περισσότερα- συμβαίνουν στους «Αισθηματίες», τη βραβευμένη ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη.

aisthimaties_afisa_2014_12

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης μας ξεναγεί στο μουσικό του σύμπαν:

«Στις ταινίες μου η μουσική δεν υπογραμμίζει απλά τις εικόνες, ούτε και βοηθάει απλά στη δημιουργία μιας “ατμόσφαιρας”, αλλά είναι ένας αυτόνομος φιλμικός χαρακτήρας. Ιδιαίτερα στους “Αισθηματίες”, ένα φιλμ νουάρ κάτω από τον αττικό ήλιο, η μουσική λειτουργεί όπως ο χορός στην αρχαία τραγωδία. Τα τραγούδια, όπως και τα χορικά άσματα, δεν είναι απλά μουσικά ιντερλούδια αλλά κομβικές στιγμές που απογειώνουν, υπονομεύουν ή αποσυναρμολογούν τη δράση».

Το αυθεντικό soundtrack της ταινίας το υπογράφει ο The Boy και για την δουλειά του αυτή τιμήθηκε και με το βραβείο καλύτερης μουσικής της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Παράλληλα, σκηνοθέτης και συνθέτης στήνουν ένα πολυδιάστατο μουσικό σύμπαν όπου συνυπάρχουν αρμονικά οι ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ, ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ, ΑΛΕΚΑ ΚΑΝΕΛΛΙΔΟΥ, ENRICO CARUSO, ΛΙΤΣΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΤΖΕΝΗ ΒΑΝΟΥ, TRIO ATHENIEN, ΚΑΚΙΑ ΜΕΝΔΡΗ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here