2/7/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το 50% της EMI, μιας εκ των μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιρειών παγκοσμίως άλλαξε χέρια για 2.200.000.000 δολάρια! Το υπόλοιπο ποσοστό της EMI θα παραμείνει στα χέρια της Mudadala Development Co από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και λοιπών μικρότερων μετόχων.

Πωλητής η Citigroup, η εταιρεία που ελέγχει και τη γνωστή μας Citibank, και αγοραστής η Sony Publishing, η οποία με την αγορά της αυτή αποκτά δικαιώματα σε περισσότερα από 2.000.000 τραγούδια, μεταξύ αυτών τον πλήρη κατάλογο συγκροτημάτων όπως οι Beatles ή οι Pink Floyd.

Εκτός από την πώληση των δικαιωμάτων στη Sony, η Citigroup έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τη Vivendi Universal Music για την πώληση της ήδη ηχογραφημένης μουσικής αντί του ποσού του 1.900.000.000 δολαρίων. Ωστόσο αυτή η μεταβίβαση θα πρέπει να εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές ανταγωνισμού της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Vivendi – Universal είναι ήδη η πρώτη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο και η ενδεχόμενη αγορά θα την καταστήσει μακράν τη μεγαλύτερη. Γι’ αυτό και απαιτείται η έγκριση από τις αρμόδιες αρχές…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here