5/3/2012
www.musiccorner.gr

Το Gazarte παρουσιάζει την Orchestre National de Jazz ONJ –  και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Daniel Yvinec, έναν φωτισμένο μουσικό, παραγωγό, δημιουργικό άνθρωπο που κάθε του πρόταση αποτελεί τομή για την τέχνη και αφορμή για την συνάντηση ενός φιλόμουσου κοινού, ανοιχτού στα νέα ερεθίσματα.

ΟNJ, ένας σύγχρονος θρύλος, μία λαμπερή μουσική κοινότητα αποτελούμενη από πραγματικά αστέρια. Αυτό το μοναδικό σύνολο (15 μουσικοί) , θα βρίσκεται στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου και θα παρουσιάσει ένα μοναδικό project: τίτλος, CARMEN.

Μια μοναδική παράσταση που ενώνει τις εικόνες ενός σινεμά εποχής, αυτό του Cecil B. DeMille, με την σημερινή και τολμηρή μουσική της Εθνικής Ορχήστρας της jazz (Orchestre national de jazz). O Daniel Yvinec βάζει εδώ μπροστά τα ταλέντα των συνθετών των μελών της ορχήστρας του, υποβάλλοντας την φαντασία τους στις διαφορετικές αλληλουχίες ενός φιλμ. Μέσα από την επεξεργασία των σκηνών μιας ταινίας, που εναλλάσονται με άλλες πιο σύνθετες κι άλλες πιο μινιμαλιστικές, οι μουσικοί προτείνουν μια πρωτότυπη νέα μουσική φόρμα που ντύνει ξανά την εικόνα δίνοντας της μια άλλη μοναδική διάσταση. Χάρη σε μια επέμβαση επί της μουσικής και της σκηνογραφίας -που ενίοτε τοποθετεί τους μουσικούς σε πρώτο και ενίοτε σε δεύτερο πλάνο – αυτή η συνέργεια των δύο κόσμων, προσφέρει στον θεατή διαφορετικά σημεία προσοχής που του επιτρέπουν να κινείται ελεύθερα από την μουσική στην εικόνα με τρόπο ώστε τα δύο να γίνονται ένα σε ένα μαγευτικό ταξίδι, σε μια εμπειρία των αισθήσεων.

Παρασκευή 23 Μαρτίου

ARTISTIC DIRECTOR: DANIEL YVINEC
COMPOSITION BY MEMBERS OF THE ORCHESTRE NATIONAL DE JAZZ

Gazarte
Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Ώρα έναρξης: 22.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: A ΖΩΝΗ 40 € / Β ΖΩΝΗ 35€ / Γ ΖΩΝΗ 25€ / ΟΡΘΙΟΙ: 15€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here