29/12/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ο Flea, ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, εκτός από εξαιρετικός μουσικός είναι και δεινός σκακιστής! Ο καλλιτέχνης λατρεύει το σκάκι και τις στρατηγικές του τεχνικές και ειδικά όταν το συγκρότημα βρίσκεται σε περιοδεία, περνάει πολύ χρόνο παίζοντας παρτίδες, βελτιώνοντας συνεχώς τις επιδόσεις του.

Ο ντράμερ των Snow Patrol, Jonny Quinn, ήταν αυτόπτης μάρτυρας ενός παιχνιδιού του Flea με διάσημο μετρ, το όνομα του οποίου δεν κατονόμασε, στο οποίο ο Flea επέδειξε τις σκακιστικές του αρετές. Γνωρίζουμε καλά τους Chili Peppers και όταν βρεθήκαμε μαζί τους στο Ρίο για το φεστιβάλ Rock In Rio, παρακολουθήσαμε τον Flea να παίζει με σκακιστή του παγκόσμιου πρωταθλήματος”, ανέφερε ο Quinn στην The Sun. Έπαιξε πάρα πολύ καλά και ο αντίπαλός του έπαιζε ταυτόχρονα και σε άλλη σκακιέρα. Είναι ένας νορβηγός σκακιστής. Ο Flea πήγε πολύ καλά, αλλά ο αντίπαλός του πάντα θα τον νικάει. Απλά τον καθυστέρησε λίγο”, ολοκλήρωσε ο Quinn.

Άλλοι διάσημοι μουσικοί που διατηρούν πολύ καλή σχέση με το σκάκι είναι η Madonna, ο David Bowie, ο Bob Dylan και ο Bono…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here