19/12/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Μια μεγάλη μορφή της blues, soul, R&B, rock και jazz μουσικής σκηνής περνάει δύσκολες στιγμές. Η Etta James, που τον Ιανουάριο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κλείσει τα 74, βρίσκεται στην τελευταία – σύμφωνα με πληροφορίες – φάση της μάχης με τη λευχαιμία, την οποία πολεμάει τους τελευταίους μήνες.

Η διάγνωση έγινε τον Ιανουάριο και η Etta ξεκίνησε θεραπεία για τη νόσο. Τον Μάιο νοσηλεύτηκε λόγω σήψης και από την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, υποστηριζόμενη από μηχανήματα.

Ο manager της, Lupe De Leon, δήλωσε στα media ότι η Etta βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ασθένειας, ενώ πάσχει και από ηπατίτιδα C, νεφρική ανεπάρκεια και άνοια. Δέχεται τις φροντίδες των γιατρών και των άμεσων συγγενών της, του συζύγου και των δύο γιων της.

Η γιατρός που την κούραρε δήλωσε προ ημερών ότι μετά από ιατρικό συμβούλιο η νόσος της δεν επιδέχεται θεραπείας και ότι η κατάστασή της χειροτερεύει σε καθημερινή βάση, χωρίς να υπάρχει κανένα περιθώριο διατήρησης μιας έστω και κακής σταθερής κατάστασης. Είμαι Νότια και Χριστιανή. Το μόνο που ζητάω είναι οι προσευχές των φίλων και των θαυμαστών της. Γνωρίζουν όλοι ότι είναι άρρωστη, αλλά όχι την σοβαρότητα της κατάστασής της”, δήλωσε η γιατρός της Elaine James.

Και ενώ η Etta James χαροπαλεύει, υπάρχει δικαστική διαμάχη για τη διαχείριση της περιουσίας της, καθώς όσο βρίσκεται εν ζωή πρέπει να αναλάβει ή ο σύζυγος ή κάποιος τρίτος διαχειριστής, όπως είναι η επιθυμία του γιου της.

Η Etta James κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ πριν από ακριβώς 50 χρόνια, με τίτλο “At Last”. Στις 8 Νοεμβρίου του 2011, η Etta κυκλοφόρησε το 28ο άλμπουμ της καριέρας της με τίτλο “The Dreamer”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here