13/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Τη δισκογραφική τους επιστροφή έκαναν την περασμένη εβδομάδα οι Stranglers, με τον τραγουδιστή Paul Roberts να βρίσκεται οριστικά και αμετάκλητα εκτός σχήματος, που αποτελείται πλέον από τέσσερα μέλη. Τον 60χρονο μπασίστα Jean-Jaques Burnel, τον 62χρονο Dave Greenfield στα πλήκτρα, τον 48χρονο κιθαρίστα Baz Warne που είναι μέλος του συγκροτήματος από το 2000 και τον 74χρονο ντράμερ Jet Black.

Το νέο άλμπουμ των Stranglers έχει τίτλο “Giants” και είναι η απάντηση σε όσους είχαν βιαστεί να προδιαγράψουν το τέλος του συγκροτήματος με την αποχώρηση του Roberts. Το 4μελές, πλέον, γκρουπ, από το 2006 που έφυγε ο Roberts δεν σταμάτησε τις περιοδείες και τις συμμετοχές σε φεστιβάλ, παρά και τα προβλήματα υγείας του Black, και έξι χρόνια μετά το “Suite XVI”, κυκλοφόρησε το 17ο studio άλμπουμ της καριέρας του.

Οι ηχογραφήσεις του “Giants” έγιναν μέσα στη χρονιά που πέρασε, στα «διαλείμματα» μεταξύ των ζωντανών εμφανίσεών τους,  και οι τελευταίες επεξεργασίες έγιναν μέσα στο 2012, με τον Louie Nicastro να συμμετέχει στην παραγωγή του μαζί με τους Stranglers. Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις. Την standard με τα 10 κομμάτια και τη deluxe που περιέχει ένα ακόμα cd με 15 live εκτελέσεις.

Οι ιδέες για κάποια από τα τραγούδια έχουν την πηγή τους ακόμα και πριν από δέκα χρόνια. Δε μπορείς πάντα να δημιουργείς ένα πολύ καλό κομμάτι μόνο με μία ιδέα. Δουλεύαμε πάνω στις ιδέες μας για αρκετά χρόνια πριν καταλήξουμε στο τι θα ηχογραφήσουμε”, ανέφερε ο JJ Burnel που πρόσθεσε ότι στο άλμπουμ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα ηχητικά εφέ, γεγονός που εξυπηρετεί το γκρουπ να παρουσιάζει live τα κομμάτια με πολύ μικρή απόκλιση από την ηχογράφηση.

Αυτός ο δίσκος δείχνει να έχει θετική ανταπόκριση”, είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του ο Burnel. “Πήγαμε στο Παρίσι για κάποιες ραδιοφωνικές εκπομπές και μας ζήτησαν να παίξουμε ζωντανά. Μετά το Παρίσι βρεθήκαμε στο Βερολίνο όπου υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για το άλμπουμ που δεν είχε καν κυκλοφορήσει. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το ενδιαφέρον του κοινού”.

Τα τραγούδια του “Giants” είναι τα:
Another Camden Afternoon
Freedom Is Insane
Giants
Lowlands
Boom Boom
My Fickle Resolve
Time Was Once On My Side
Mercury Rising
Adios
15 Steps

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here