29/2/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το ένα και μοναδικό studio άλμπουμ που κυκλοφόρησαν οι Sex Pistols, το “Never Mind The Bollocks, Here’s the Sex Pistols” πρόκειται να κυκλοφορήσει σε νέα «βελτιωμένη» έκδοση μέσα στη χρονιά, στην 35η επέτειο από την αρχική κυκλοφορία του το 1977.

Το άλμπουμ έφτασε στο Νο1 των βρετανικών charts και έγινε πλατινένιο σε Βρετανία και Αμερική, και θεωρείται ένα από τα άλμπουμ που άσκησαν πολύ μεγάλη επιρροή στις μεταγενέστερες μουσικές γενιές. Η χρήση της λέξης “Bollocks” στον τίτλο του δίσκου προκάλεσε έντονα τη σεμνότυφη βρετανική κοινωνία, με αποτέλεσμα ακόμα και ιδιοκτήτης δισκοπωλείου να τιμωρηθεί επειδή είχε τον δίσκο στη βιτρίνα του καταστήματός του!

Εκτός του τίτλου, οι στίχοι των τραγουδιών “God Save The Queen” και “Anarchy”, θεωρήθηκαν ως προσβολή προς τον θεσμό της μοναρχίας και της Βρετανίας γενικότερα προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στο κοινό. Οι διαμάχες που δημιουργήθηκαν έφεραν στους Sex Pistols πρωτοσέλιδα και αφιερώματα πριν καν ακουστούν τα τραγούδια τους δεύτερη φορά.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά την αίσθηση που προκάλεσε το συγκρότημα, η Universal Βρετανίας υπέγραψε συμβόλαιο με τα μέλη του συγκροτήματος προκειμένου να επανακυκλοφορήσει τα δώδεκα τραγούδια του άλμπουμ με νέες επεξεργασίες και σε expanded versions, τις οποίες θα αναλάβουν να υλοποιήσουν στο studio τα μέλη του punk rock γκρουπ.

Η Karen Simmonds, στέλεχος της δισκογραφικής Universal, δήλωσε για την επετειακή έκδοση του άλμπουμ : “Το να δώσεις τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να επανεκτιμήσει τη μουσική των Sex Pistols, είναι το όνειρο κάθε ανθρώπου που αγαπάει τη μουσική. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το συγκρότημα και να γιορτάσουμε την επιτυχία και την επιρροή τους στον παγκόσμιο πολιτισμό”.

Ακόμα δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το άλμπουμ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here