16/1/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Μετά από σχεδόν έξι χρόνια δισκογραφικής απουσίας, οι Stranglers επιστρέφουν στο προσκήνιο με το νέο τους άλμπουμ που φέρει τον τίτλο “Giants” και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Μαρτίου.

Το punk rock συγκρότημα που ιδρύθηκε το μακρινό 1974, έχει το δικό του κοινό με τους φανατικούς θαυμαστές του να περιμένουν ανυπόμονα τη νέα τους δουλειά, που θα προωθηθεί με παράλληλη ευρωπαϊκή περιοδεία που θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου.

Οι Stranglers, συμπληρώνουν φέτος 35 χρόνια στη δισκογραφία, αφού το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1977. Από τότε έχουν εκδώσει 16 studio άλμπουμ, 16 live, 16 compilation και δεκάδες singles, με αρκετές επιτυχίες. Οι Jet Black, Jean-Jaques Burnel, Dave Greenfield και Baz Warne, στο “Giants” ακολουθούν τον γνωστό τους ήχο και παρουσιάζουν και το πρώτο τους ορχηστρικό κομμάτι μετά το 1980, αλλά και ένα βαλς!

Το συγκρότημα με τα πρώτα τους άλμπουμ έδωσαν το δικό τους στίγμα και καθιερώθηκαν ως το Νο1 παγκοσμίως συγκρότημα της progressive punk μουσικής σκηνής. Τα άλμπουμ “Rattus Norvegicus” και “No More Heroes” του 1977, το “Black And White” του 1978 αλλά και το “The Raven” του 1979, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και σκαρφάλωσαν μέχρι τη δεύτερη θέση των βρετανικών charts, καθιστώντας τους Stranglers κορυφαίους του είδους.

Τη νέα χιλιετία, με το “Norfolk Coast” το 2004 και το “Suite XVI” το 2006, δημιούργησαν νέες μεγάλες επιτυχίες με τα “Big Thing Coming” και “Spectre of Love”, ενώ τα άλμπουμ τους χαρακτηρίστηκαν ως τα καλύτερα μετά την πρώτη περίοδο του συγκροτήματος.

Οι Stranglers, με το “Giants” φιλοδοξούν να επιστρέψουν στην κορυφή του είδους τους, ενώ με την παράλληλη περιοδεία θα ενισχύσουν σημαντικά τις πωλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here