5/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Με την επιτυχία της παγκόσμιας περιοδείας τους να συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον από τους θαυμαστές τους ανά τον κόσμο, οι Roxette προγραμματίζουν να κυκλοφορήσουν και το νέο τους άλμπουμ ίσως και μέσα στο έτος.

Το συγκρότημα από τη Σουηδία, που αποτελείται από τους Marie Fredriksson και Per Gessle, καταφέρνει εν μέσω αεροδρομίων, σταδίων, ξενοδοχείων και συναντήσεων με θαυμαστές, να ηχογραφεί τα τραγούδι του νέου του άλμπουμ που θα έχει τον τίτλο “Travelling”, αποτυπώνοντας πλήρως την ιστορία του δίσκου.

Οι Roxette ξεκίνησαν την περιοδεία τους, με τίτλο “Charm School” όπως και το άλμπουμ που κυκλοφόρησαν πέρυσι μετά από 10 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, τον Φλεβάρη του 2011 και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ήδη έχουν δώσει περί τις 85 συναυλίες με τεράστια επιτυχία, καθώς οι πωλήσεις εισιτηρίων πλησιάζουν το 1.000.000. Μέχρι το τέλος της περιοδείας, οι Roxette αναμένεται να δώσουν περίπου 130 συναυλίες, ενώ είναι πιθανό να προστεθούν κι άλλες και να φτάσουν συνολικά τις 150.

Το άλμπουμ τους έχει πουλήσει ήδη περί το 1.000.000 αντίτυπα στην Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι την κορυφή των charts σε αρκετές χώρες και σε συνδυασμό με την επιτυχία της περιοδείας τους, οι Roxette ξαναζούν την αναγνώριση και την επιτυχία του παρελθόντος, όταν στη δεκαετία του ’90 απολάμβαναν τις κορυφαίες θέσεις στον ευρωπαϊκό αστερισμό της μουσικής.

Η ιδέα για την ηχογράφηση του “Travelling”, γεννήθηκε από τη διάθεση του συγκροτήματος να αποτυπώσει στη μουσική του τη θετική ενέργεια και την άφθονη αδρεναλίνη που παράγεται κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας, όπως περίπου είχε συμβεί και με το “Tourism” του 1992. Στα 15 τραγούδια του άλμπουμ αντικατοπτρίζεται η διάθεση του γκρουπ και η έμπνευση που δημιουργείται στους χώρους που κινείται.

Οι ηχογραφήσεις έχουν γίνει σε κάθε λογής χώρο. Δωμάτια ξενοδοχείου, studio, συναυλίες, κατά τον έλεγχο ήχου πριν από συναυλία. Το αποτέλεσμα φέρεται να είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί εκτός από τα καινούρια κομμάτια, θα ακούσουμε και νέες εκδοχές παλιότερων, αλλά και τραγούδια από τα …συρτάρια των Roxette που μέχρι τώρα δεν είχαν κυκλοφορήσει.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι τίτλοι των τραγουδιών που θα περιλαμβάνονται στο νέο άλμπουμ, ούτε και πότε θα κυκλοφορήσει, καθώς οι τελικές επεξεργασίες απαιτούν τη φυσική παρουσία του γκρουπ στο studio, κάτι που μπορεί να καθυστερήσει μέχρι το τέλος της περιοδείας τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here