3/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ναι, είναι γεγονός! Τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος των Sugababes, ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους και υπέγραψαν δισκογραφική συμφωνία με την Polydor Records, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όνομά τους!

Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκινάει το 1998, όταν οι Keisha Buchanan, Siobhan Donaghy και Mutya Buena δημιουργούν το γκρουπ και μετά από δύο χρόνια κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο “One Touch”. Από τότε, οι αλλαγές είναι αρκετές. Το 2001 η Donaghy αποχωρεί και αντικαθίσταται από την Heidi Range, το 2005 αποχωρεί η Buena και τη θέση της παίρνει η Amelle Berrabah, ενώ το 2009 φεύγει και η Buchanan και στο σχήμα μπαίνει η Jade Ewen.

Οι αλλαγές αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα το συγκρότημα να έχει περιόδους «διάλυσης», αλλά με τις άμεσες αντικαταστάσεις η καριέρα του να μην έχει διακοπεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα και η δισκογραφία του να παρουσιάζει μια συνέχεια φτάνοντας, μέχρι τώρα τα επτά άλμπουμ. Ωστόσο, το σχήμα από το 2009 και μετά δεν περιλαμβάνει καμία από τις κοπέλες που δημιούργησαν το γκρουπ!

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που τα ιδρυτικά μέλη των Sugababes δεν μπορούν να κάνουν χρήση του ονόματος αυτού, το οποίο άφησαν στις τραγουδίστριες που τις αντικατέστησαν «κληρονομικώ δικαιώματι». Τα κορίτσια αποφάσισαν να ενώσουν ξανά τις τύχες της καριέρας τους και προχώρησαν σε υπογραφή συμβολαίου ύψους 1.000.000 αγγλικών λιρών με την Polydor Records, θυγατρική της Universal, ενώ ακόμα αναζητούν το όνομα με το οποίο θα επιστρέψουν στο προσκήνιο.

Το συγκρότημα των Buchanan, Buena και Donaghy, έχει ήδη ξεκινήσει ηχογραφήσεις με τη γνωστή ομάδα τραγουδοποιών και παραγωγών Xenomania, ενώ την τελική παραγωγή θα αναλάβει ο Cameron McVey, ο παραγωγός που είχε αναλάβει την παραγωγή και του πρώτου άλμπουμ των Sugababes. Το management του νέου συγκροτήματος ανατέθηκε στον Felix Howard, παλιό συνεργάτη τους που έγραψε το “Overload”, ένα κομμάτι που έγινε τεράστια επιτυχία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here