3/5/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Η πρώτη θέση των charts δεν είναι κάτι άγνωστο για τον Jack White, καθώς πολλές φορές με τα συγκροτήματα τα οποία έχει δημιουργήσει (The White Stripes, The Raconteurs, The Dead Weather) έχει βρεθεί στην κορυφή.

Ωστόσο, η κατάληψη της πρώτης θέσης σε Βρετανία και Αμερική με το πρώτο σόλο άλμπουμ του, είναι κάτι που επιβεβαιώνει ότι ο Jack ανήκει στους κορυφαίους τραγουδοποιούς της εποχής. Το άλμπουμ του με τίτλο “Blunderbuss”, κατάφερε με την εμφάνισή του στην αγορά να κατακτήσει την πρωτιά στη Βρετανία και στις ΗΠΑ, όπου οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 127.000 «κομμάτια», αφήνοντας στη δεύτερη θέση το “21” της Adele με 85.000 και στην τρίτη θέση τον Lionel Richie που με το “Tuskegee” είχε αναρριχηθεί στην κορυφή του Billboard.

Το “Blunderbuss” ηχογραφήθηκε μέσα στο 2011 με ένα πλήθος συνεργατών, μεταξύ των οποίων και τον Sir Tom Jones, αλλά ολόκληρη την παραγωγή την ανέλαβε ο Jack μόνος του. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου με τον ειδικό τύπο να εξυμνεί τη νέα δουλειά του White και να τον «βαθμολογεί» με μέσο όρο πάνω από 8 στα δέκα και τους reviewers να γράφουν διθυραμβικά σχόλια. Τα τραγούδια γράφτηκαν για πρώτη φορά συνεχόμενα, με την έννοια ότι δεν υπήρξαν χρονικά «κενά» στη συγγραφή των τραγουδιών.

Ο Jack, δήλωσε πριν λίγο καιρό για το “Blunderbuss” : “Εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορώ δίσκους χωρίς να τους παρουσιάζω με το όνομά μου. Αυτά τα τραγούδια γράφτηκαν από το μηδέν, χωρίς να χρειάζεται να τα διαπραγματευθώ με κανέναν και χωρίς καμία επιρροή. Αντικατοπτρίζουν απόλυτα τη δική μου έκφραση. Είναι τα δικά μου χρώματα πάνω στον δικό μου καμβά”.

Τα τραγούδια του “Blunderbuss” είναι τα εξής :

Missing Pieces
Sixteen Saltines
Freedom at 21
Love Interruption
Blunderbuss
Hypocritical Kiss
Weep Themselves to Sleep
I’m Shakin
Trash Tongue Talker
Hip (Eponymous) Poor Boy
I Guess I Should Go to Sleep
On and On and On
Take Me with You When You Go

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here