19/6/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Οι Red Hot Chili Peppers ετοιμάζουν τις νέες τους δισκογραφικές κινήσεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Και λέμε «νέες» χρησιμοποιώντας πληθυντικό, γιατί το συγκρότημα σκοπεύει να κυκλοφορήσει το «νέο» του υλικό σε …δόσεις. Ακόμα και το «νέο» υλικό, δεν είναι απαραίτητα νέο. Πρόκειται για δεκαοκτώ κομμάτια που ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του τελευταίου τους άλμπουμ, “I’m With You” του 2011, αλλά δεν περιλήφθηκαν σ’ αυτό.

“Το να βρίσκεις τραγούδια που θέλεις να μοιραστείς με άλλους είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία που απαιτεί τον σωστό ακροατή και τα σωστά κομμάτια. Κάποια τραγούδια δείχνουν να είναι περισσότερα θεματικά από άλλα. Κάποια ταιριάζουν καλύτερα με άλλα και κάποια χρειάζεται να τους δοθεί μεγαλύτερη προσοχή. Παρουσιάζουμε κάποια κομμάτια που ταίριαζαν (με το άλμπουμ) αλλά «πήραν το επόμενο τρένο». Προσέξτε τα, έχουν κάτι να πουν”, δήλωσε σχετικά ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Josh Klinghoffer.

Τα 18 κομμάτια θα κυκλοφορούν ανά δύο σε βινύλιο και ψηφιακή μορφή σχεδόν κάθε μήνα. Η αρχή θα γίνει στις 14 Αυγούστου με τα “Strange Man” και “Long Progression”, θα συνεχιστεί με τα “Magpies” και “Victorian Machinery” στις 11 Σεπτέμβρη, τα “Never Is A Long Time” και “Love Of Your Life” στις 2 Οκτωβρίου. Το τέταρτο ζευγάρι θα κυκλοφορήσει στις 6 Νοέμβρη, το πέμπτο στις 4 Δεκέμβρη και το έκτο στις 18 Δεκέμβρη. Τα τρία τελευταία ζεύγη τραγουδιών θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here