14/12/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία των Metallica, το δημοφιλές συγκρότημα γιορτάζει την επέτειο με την κυκλοφορία ενός νέου EP.

Τα τέσσερα τραγούδια του δίσκου προέρχονται από τις ηχογραφήσεις του “Death Magnetic” του 2008, ενός άλμπουμ που σηματοδότησε ένα ρεκόρ για το συγκρότημα. Ήταν το πέμπτο στη σειρά άλμπουμ των Metallica που έφτασε στην κορυφή των αμερικανικών charts την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Από τις ηχογραφήσεις για το Death Magnetic αρκετά τραγούδια δεν κατάφεραν να συμπεριληφθούν στο άλμπουμ που κυκλοφόρησε. Οι φήμες της εποχής ανέφεραν ότι οι Metallica θα τα κυκλοφορήσουν ως b-sides ή στο επόμενο άλμπουμ τους.

Αλλά τα μέλη του συγκροτήματος είχαν διαφορετική γνώμη. Στις τελευταίες εμφανίσεις τους την περασμένη εβδομάδα, παρουσίασαν τέσσερα απ’ αυτά τα κομμάτια και προχθές τα κυκλοφόρησαν σε ένα EP με τίτλο “Beyond Magnetic”.

Οι τίτλοι των τραγουδιών:
Hate Train
Just A Bullet Away
To Hell And Back
Rebel of Babylon

Στο πλαίσιο των 30ων τους γενεθλίων, οι Metallica έδωσαν συναυλίες και στο φημισμένο Fillmore Theater του San Francisco, στις οποίες συνεργάστηκαν με παλιότερα μέλη του συγκροτήματος όπως οι Jason Newstead και Dave Mustaine. Εκτός από τους ανωτέρω, στις συναυλίες αυτές οι Metallica εμφανίστηκαν επί σκηνής με αρκετά ακόμα μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι Marianne Faithfull, Kid Rock, Lou Reed, Ozzy Osbourne, Geezer Butler, Bon Rock και άλλους.

Ευτυχισμένα και επιτυχημένα τα γενέθλια των Metallica. Τους ευχόμαστε χρόνια πολλά και δημιουργικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here