29/9/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Η δίκη του Conrad Murray, του προσωπικού γιατρού του Michael Jackson, που κατηγορείται για τον θάνατο του βασιλιά της ποπ στις 25 Ιουνίου του 2009, ξεκίνησε προχθές στο Los Angeles.

Ο Murray κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον εκλιπόντα, έδειξαν ότι ο θάνατος επήλθε από υπερβολική δόση Propofol, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιούν οι αναισθησιολόγοι κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Στις εναρκτήριες δηλώσεις, η εισαγγελία ισχυρίστηκε ότι ο Murray ενεργώντας με ανευθυνότητα και πρωτοφανή, για γιατρό, αμέλεια, χορήγησε στον Jackson το αναισθητικό που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται μόνο σε νοσοκομείο και με συνεχή παρακολούθηση του ασθενούς, ενώ παρουσίασε και μια φωτογραφία του νεκρού σώματος του Jackson με την λεζάντα «ανθρωποκτονία» (homicide).

Από την πλευρά της υπεράσπισης του Murray, ισχυρίζονται ότι ο Jackson ουσιαστικά αυτοκτόνησε, λαμβάνοντας μόνος του μια πολύ μεγάλη δόση του φαρμάκου που αποδείχθηκε μοιραία για τον καλλιτέχνη, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα που είχε πάρει.

Πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο Kenny Ortega, σκηνοθέτης των σόου που ετοίμαζε ο Jackson και χορογράφος του τραγουδιστή. Ο Ortega δήλωσε ότι ανησυχούσε για την υγεία του Jackson, ότι τον θεωρούσε «πολύ άρρωστο» για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μιας σειράς εμφανίσεων και διάβασε στο δικαστήριο ένα mail που είχε στείλει σε άνθρωπο του χώρου. Όλα όσα βλέπω, μου υποδεικνύουν ότι ο Jackson θα πρέπει να εξεταστεί και να αξιολογηθεί ψυχιατρικά. Ίσως υπάρχει περίπτωση να συνέλθει με κίνητρο τις συναυλίες, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να του δώσουμε όση βοήθεια χρειάζεται”, έγραφε ο Ortega στο mail του.

Ο χορογράφος κατέθεσε επίσης ότι όταν πλησίασε τον Murray και τον ρώτησε για την υγεία του Jackson και τα φάρμακα που τυχόν παίρνει, ο γιατρός τον παραμέρισε και δεν απάντησε στις ερωτήσεις του.

Τις αιτιάσεις του Ortega αντέκρουσε ο προσωπικός γυμναστής του Jackson Lou Ferrigno, ο οποίος κατέθεσε ότι ο Jackson ήταν σε καλή φυσική κατάσταση και προετοιμαζόταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τις εμφανίσεις του. Το μόνο που απασχολούσε τον Jackson, σύμφωνα με τον γυμναστή, ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε από τις αϋπνίες.

Στο δικαστήριο ακούστηκε και μία μαγνητοφωνημένη συνομιλία του Jackson με τον Murray, στην οποία ο μουσικός ακούγεται να βρίσκεται σε σύγχυση και να μπερδεύει τα λόγια του. Σύμφωνα με την εισαγγελία, αυτή συνομιλία αποτελεί πειστήριο ότι ο Murray γνώριζε πόσο πολύ είχε επηρεαστεί ο Jackson από το Propofol.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι εβδομάδες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here