26/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Τον Ιούνιο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του Nas, που έχει τίτλο “Life Is Good”. Το δέκατο studio άλμπουμ του καλλιτέχνη θα είναι το τελευταίο με την Def Jam καθώς ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με την εταιρεία, και αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από τους θαυμαστές του αφού ο Nas έχει «σιγήσει» δισκογραφικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μετά το δίσκο του που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2008 χωρίς τίτλο και έφτασε στην κορυφή των αμερικανικών charts, ο Nas έχει πολλά να σχολιάσει και να δηλώσει με το νέο του άλμπουμ. Και όλα τα έχει συμπεριλάβει στα τραγούδια του “Life Is Good”, με αποτέλεσμα ο δίσκος να έχει συγκεντρώσει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον. Άλλωστε ο ίδιος ο καλλιτέχνης της hip hop έχει προϊδεάσει το κοινό.

Έχει περάσει πολύς καιρός. Πέρασαν αρκετά χρόνια από το τελευταίο μου άλμπουμ, οπότε αυτός ο δίσκος είναι τα πάντα. Ο δίσκος αυτός περιέχει όλα όσα έχω να πω. Άλλωστε, πρέπει κάποιος να ζήσει κάποιες καταστάσεις και μετά να ταιριάξει τις απόψεις του στη μουσική του. Ο δίσκος αυτός προέρχεται από τη ζωή μου”, δήλωσε ο Nas στο MTV.

Ο μουσικός όσα έχει να πει δεν τα λέει απαραίτητα με το γνωστό του ύφος, καθώς στο νέο του δίσκο έχει πειραματιστεί με διάφορους ήχους, αποτέλεσμα της συνεργασίας του με αρκετούς μουσικούς και παραγωγούς. “Πολλά κομμάτια προήλθαν από ιδέες συνεργατών μου που τις συνδύασα με δικές μου ή άλλων συνεργατών. Προσπάθησα να δουλέψω με ανθρώπους με τους οποίους δεν συνηθίζω να συνεργάζομαι και να προκύψει κάτι διαφορετικό στον ήχο μου”, δήλωσε ο Nas.

Από το νέο άλμπουμ τον περασμένο Αύγουστο κυκλοφόρησε το πρώτο single με τίτλο “Nasty”, ενώ το δεύτερο single, με τίτλο “Don”, κυκλοφόρησε πριν δέκα μέρες κι ο Nas δεν σκοπεύει να σταματήσει. “Είναι ένα καλοκαιρινό άλμπουμ. Θα ετοιμάσουμε το clip για το “Don” και θα προχωρήσουμε με το επόμενο τραγούδι. Δεν θα σταματήσουμε. Είναι μια ολόκληρη ιστορία”, ολοκλήρωσε ο Nas.

Τα “Nasty” και “Don” είναι οι μόνοι τίτλοι τραγουδιών του νέου άλμπουμ του Nas που έχουν γίνει γνωστά. Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν πληροφορίες. Ο μουσικός στην παραγωγή του “Life Is Good” έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και παραγωγούς, όπως οι Salaam Remi, Swizz Beatz, Kanye West, Dr. Dre, Kane Beatz, Exile, Hit-Boy, The Alchemist, 9th Wonder.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here