30/3/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Μέσα στο καλοκαίρι προγραμματίζουν οι Aerosmith να κυκλοφορήσουν το 15ο άλμπουμ της καριέρας τους. Το άλμπουμ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά σύντομα θα έχουν τελειώσει οι ηχογραφήσεις, οπότε το συγκρότημα θα μπει στην τελική φάση της παραγωγής του δίσκου. “Μπήκαμε στο studio εδώ και τέσσερις μήνες, για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Μένουν ακόμα δύο τραγούδια να ολοκληρώσουμε”, δήλωσε ο frontman του συγκροτήματος Steven Tyler.

Για το άλμπουμ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα καμία πληροφορία σχετικά με πιθανό τίτλο ή τους τίτλους των τραγουδιών που θα περιλαμβάνει. Το άλμπουμ έρχεται οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία κυκλοφορία του συγκροτήματος, του “Honkin’ on Bobo”, που έφτασε μέχρι το Νο5 των αμερικανικών charts. Τα «κακά παιδιά από τη Βοστόνη», όπως αποκαλούνται οι Aerosmith, με την έναρξη του 2013 συμπληρώνουν 40 χρόνια από το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο το όνομά τους, που έγινε διπλά πλατινένιο στις ΗΠΑ.

Ήταν το 1970 όταν οι Steven Tyler, Joe Perry, Tom Hamilton, Joey Kramer και Ray Tabano συναντήθηκαν και αποφάσισαν τη δημιουργία του συγκροτήματος. Την επόμενη χρονιά ο Tabano αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Brad Whitford. Με μόνες αλλαγές σύνθεσης τις συμμετοχές των Jimmy Crespo και Rick Dufay για κάποια χρόνια, το συγκρότημα από το 1971 μέχρι το 1979, αλλά και μετά το 1984 παραμένει με την ίδια σύνθεση, γεγονός που έχει δέσει πολύ στενά τα μέλη του και διατηρεί ανεπηρέαστο τον ήχο του παρά τις τέσσερις δεκαετίες που πέρασαν από τη δημιουργία του.

Στα 40 αυτά χρόνια, οι Aerosmith κυκλοφόρησαν 14 studio άλμπουμ που έγιναν πλατινένια πολλές φορές και έφτασαν στο Νο 1 των αμερικανικών charts, κάτι που δεν πέτυχαν μέχρι τώρα στη Βρετανία. Στην πολύχρονη καριέρα τους έχουν κερδίσει τέσσερα βραβεία Grammy, έξι American Music Awards και δεκάδες άλλα. Το συγκρότημα είναι το πιο εμπορικό της Αμερικής με πωλήσεις που φτάνουν τα 150.000.000 αντίτυπα, ενώ και οι χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι που έχει στη συλλογή του το κάνει το αμερικανικό συγκρότημα στο Νο 1 της άτυπης αυτής λίστας.

Οι Aerosmith με το νέο τους άλμπουμ θέλουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους στη Βρετανία. Παρά την πρώτη θέση που έχουν καταλάβει δύο άλμπουμ του συγκροτήματος στα αμερικανικά charts, ακόμα δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στην κορυφή της Βρετανίας, αν και την έχουν «αγγίξει». Οκτώ χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ, οι Aerosmith μπορούν να έχουν βάσιμες ελπίδες ότι με τη νέα τους δουλειά θα καταφέρουν να κάνουν την υπέρβαση.

Το συγκρότημα σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε την “Global Warming Tour” η οποία θα περιλαμβάνει 21 συναυλίες σε ΗΠΑ και Καναδά. Η τουρνέ αυτή θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου. Η έναρξη της περιοδείας θα είναι, χρονικά, πολύ κοντά στην κυκλοφορία του άλμπουμ και μπορούμε να πούμε ότι ανήκει στις ενέργειες για την προώθησή του. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για επέκταση της περιοδείας στην Ευρώπη, αλλά είναι αρκετά πιθανό από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να δούμε τους Aerosmith στα ευρύτερα μέρη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here