11/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Παρά τις εμφανίσεις των τελευταίων ετών και τις φήμες περί οριστικής επανένωσης και συνέχισης της καριέρας τους, φαίνεται ότι η συμμετοχή τους στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου στις 12 Αυγούστου, θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» των Blur.

Το ίδιο θα συμβεί και με την περίπτωση των Gorillaz, καθώς ο Damon Albarn, μέλος των Blur και εμπνευστής των Gorillaz, δήλωσε ξεκάθαρα ότι με τα σημερινά δεδομένα, και τα δύο project στα οποία συμμετείχε τα τελευταία χρόνια ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στο χώρο της μουσικής. Ωστόσο, οι Blur θα «αποχαιρετήσουν» το κοινό τους με ένα νέο κομμάτι, με τίτλο “Under The Westway”.

Είναι το πρώτο τραγούδι των Blur που ηχογραφήθηκε με μία λήψη. Παλιότερα μπαίναμε στο studio χωρίς να έχω ολοκληρώσει τους στίχους. Αυτή τη φορά, ήμασταν έτοιμοι απ’ όλες τις απόψεις, οπότε μπορούσαμε να το ηχογραφήσουμε χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις”, δήλωσε ο Albarn μιλώντας στον Guardian. “Το γεγονός αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς δεν πιστεύω ότι θα κάνουμε άλλες ηχογραφήσεις στο μέλλον. Συνεπώς, είναι ευχάριστο έστω και για μια φορά να ηχογραφήσεις έστω και ένα τραγούδι με σωστό τρόπο”.

Ο Albarn με ανάλογη βεβαιότητα απέκλεισε και την πιθανότητα νέων εμφανίσεων, βάζοντας «τελεία» στην καριέρα του συγκροτήματος. Ερωτώμενος αν οι Blur θα ξαναδώσουν συναυλία μετά την εμφάνισή τους στο Hyde Park στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες απάντησε : “Όχι, δε νομίζω. Όπως δείχνουν τα πράγματα, το συγκρότημα έφτασε στο τέλος του”.

Για την περίπτωση των Gorillaz, πάντως, δεν ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη της «διάλυσης», εξηγώντας ότι ο βασικός του συνεργάτης στους Gorillaz, Jamie Hewlett, “έχει ολοκληρώσει τη συμμετοχή του στο project. Στον τελευταίο δίσκο, το “Plastic Beach”, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν διαφορές μεταξύ μας. Κι αυτό είναι κρίμα. Μέχρι να «λυθεί» ο κόμπος που υπάρχει, δεν είναι δυνατό να κάνουμε κάτι άλλο”, ολοκλήρωσε ο Damon Albarn.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here