7/11/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Μη βιαστείτε να κάνετε ουρά έξω από τα δισκοπωλεία ή να προπαραγγείλετε μέσω διαδικτύου, γιατί μπορεί οι U2 να έχουν ηχογραφήσει τραγούδια που φτάνουν για τρία άλμπουμ, αλλά δεν σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν κάτι σύντομα.

Εκτός αυτού, φαίνεται ότι ο Bono και η παρέα του αποφάσισαν να αλλάξουν μουσική πορεία, καθώς συνεργάστηκαν στα τραγούδια που ηχογράφησαν με τον παραγωγό Nadir Khayat, γνωστό στο κοινό ως RedOne. Για όσους τυχόν δεν γνωρίζετε τον μαροκινό παραγωγό, θα αναφέρουμε μερικούς από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί, για να καταλάβετε το είδος μουσικής που παράγει : Jennifer Lopez, Lady Gaga, Akon, Pitbull, Enrique Iglesias, Nicole Scherzinger και πολλοί άλλοι ποπ, κυρίως, καλλιτέχνες.

Με τον RedOne να συμμετέχει στην παραγωγή των τραγουδιών των U2, η κατεύθυνση που παίρνει το ιρλανδικό συγκρότημα τείνει προς την pop ακόμα και dance σκηνή, με τα κομμάτια να έχουν κλαμπίστικο (sic) ήχο.

Έχουμε νέο υλικό έτοιμο”, δήλωσε ο Bono. “Κάναμε καταπληκτική δουλειά με τον RedOne. Σοκαριστική. Έπαιξα τα κομμάτια στον Michael Stipe και είπε ότι δεν ακούγονται ως U2”, συνέχισε ο Bono ενθουσιασμένος από τον νέο ήχο.

Εξίσου ενθουσιασμένος είναι και ο μπασίστας του συγκροτήματος Adam Clayton, που δήλωσε ότι ξεκινώντας τις ηχογραφήσεις νόμιζε ότι τα νέα τους κομμάτια θα έμοιαζαν στο “No Line on the Horizon”, αλλά πήραν άλλη κατεύθυνση. Στην αρχή υπήρχε ένας σκεπτικισμός ότι ίσως να ολοκληρώναμε υλικό από το προηγούμενο άλμπουμ. Αισθανόμαστε ότι απομακρυνθήκαμε πάρα πολύ από τέτοιου είδους τραγούδια”.

Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στο “No Line”. Πειραματιστήκαμε συνεργαζόμενοι με τον RedOne και το αποτέλεσμα είναι ορισμένα πολύ καλά ποπ κομμάτια και κομμάτια για club”, δήλωσε ο Clayton στο περιοδικό Q.

Το θέμα είναι ότι οι U2, παρά το έτοιμο και εντυπωσιακό υλικό, δεν έχουν εκφράσει κάποια βούληση να κυκλοφορήσουν σύντομα αυτά τα νέα τραγούδια ώστε να ακούσουμε κι εμείς τη «στροφή» που κάνουν στην καριέρα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here