6/6/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Δεκαπέντε είναι μέχρι στιγμής τα τραγούδια που έχουν ετοιμάσει οι Black Sabbath για το νέο τους άλμπουμ. Το θρυλικό συγκρότημα, μετά από πολλά χρόνια διάσπασης, ενώθηκε ξανά στη βασική του σύνθεση, από την οποία όμως απουσιάζει ο drummer Bill Ward, καθώς, παρά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, δεν κατέστη δυνατό να «συναντηθεί» ξανά με τους Ozzy Osbourne, Tonny Iommi και Geezer Butler.

Τα μέλη του συγκροτήματος, αντικατέστησαν τον Ward με τον Tommy Clufetos, ξεκίνησαν ηχογραφήσεις για το 19ο άλμπουμ τους, που αναμένεται να κυκλοφορήσει του χρόνου, με πιθανό τίτλο “2013” και μίλησαν στο NME. “Έχουμε γράψει δεκαπέντε κομμάτια μέχρι τώρα, αλλά χωρίς να ξέρω αν όλα θα περιληφθούν στο άλμπουμ. Και αναρωτιέμαι μερικές φορές, πού θα είχαμε φτάσει, μουσικά, αν είχαμε μείνει μαζί. To “2013” είναι ένα καλό στοιχείο για το πώς θα τιτλοφορήσουμε το άλμπουμ”, δήλωσε ο Ozzy, που αποκάλυψε επίσης ότι το συγκρότημα δουλεύει με τον Rick Rubin.

Είχαμε σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις μας όλα αυτά τα χρόνια, κόντρες, αντιπαλότητες και όλα τα σχετικά. Αλλά, ό,τι κι αν έχει συμβεί, αποδεικνύεται ότι η φιλία μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα. Ακόμα κι αν κάνουμε μηνύσεις ο ένας στον άλλον, παραμένουμε καλοί φίλοι. Είναι περίεργο. Αυτό το συγκρότημα έχει αυτές τις ιδιαιτερότητες”, πρόσθεσε ο Tonny Iommi.

Εκτός από το άλμπουμ που ηχογραφούν οι Black Sabbath, ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες και τις πρώτες εμφανίσεις ενόψει της περιοδείας που σχεδιάζουν στο πλαίσιο του «εορτασμού» για την επανένωσή τους. Η πρώτη συναυλία δόθηκε στην O2 Academy του Birmingham στις 19 Μαΐου, όπου οι Sabbath έπαιξαν για σχεδόν δύο ώρες παρουσιάζοντας τις κλασικές τους επιτυχίες. Μάλιστα ολόκληρο το ηχητικό ντοκουμέντο ανέβηκε στο YouTube!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here