27/7/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

Για την εκλιπούσα Amy Winehouse μίλησε η Adele σε κείμενο που ανάρτησε στο προσωπικό της blog με τίτλο «Amy Flies In Paradise». Η Adele που έχει συγκριθεί ουκ ολίγες φορές με την Winehouse λόγω του στυλ των κομματιών της αλλά και της φωνής της μίλησε για το πώς επηρεάστηκε καλλιτεχνικά από την Winehouse.

«Η Amy Winehouse άνοιξε το δρόμο για καλλιτέχνες σαν εμένα και έκανε τον κόσμο να ενδιαφερθεί και πάλι για τη βρετανική μουσική» είπε η Adele ενώ συμπλήρωσε: «Δε νομίζω πως κατάλαβε ποτέ της πόσο ευφυής ήταν και πόσο σημαντική είναι, αλλά αυτό είναι που την κάνει ακόμη πιο γοητευτική»

Ένα ακόμα στοιχείο που συνδέει τις δύο είναι πως και η Adele συνεργάστηκε με τον Mark Ronson στο άλμπουμ «19» το οποίο ήταν και το ντεμπούτο της Adele στη δισκογραφία ενώ η Winehouse συνεργάστηκε ουκ ολίγες φορές με τον Ronson.

Πέρα από την Adele συνεχίζονται οι δηλώσεις επωνύμων για τον θάνατο της Amy Winehouse. Ο Myles Kennedy των Alter Bridge είπε: «Είναι απλώς η γνώμη μου, αλλά πιστεύω ότι η Amy Winehouse ήταν ένα σπάνιο ταλέντο. Πόσα τραγούδια έμειναν χωρίς φωνή πλέον; Λυπητερά νέα».

Ο Tommy Lee των Motley Crue δήλωσε πως «Η Amy Winehouse πέθανε. Είναι μια επιλογή lifestyle. 87 άτομα δολοφονήθηκαν στη Νορβηγία. Αυτό είναι πραγματική τραγωδία», δηλώσεις που έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Ο Dave Mustaine των Megadeth έκανε λογοπαίγνιο με τους στίχους του «Rehab» λέγοντας «Amy Winehouse, αναπαύσου εν ειρήνη. Εύχομαι να είχες πει «ναι, ναι, ναι». Θα μας λείψεις» ενώ ο Alex James των Blur είπε πως «o χαμός της Amy Winehouse είναι πολύ λυπητερός, θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε εμένα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here