19/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Την ανασφάλεια που ένιωθε όταν ξεκίνησε να γράφει τα τραγούδια που θα ακούσουμε σύντομα στο νέο άλμπουμ των Coldplay αποκάλυψε ο Chris Martin. Ο frontman του συγκροτήματος εξέφρασε τη χαρά του που το γκρουπ μπήκε στο studio πολύ σύντομα μετά την κυκλοφορία του “Viva la Vida”, αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε η προτροπή του παραγωγού Brian Eno.

Αμέσως μόλις ολοκληρώσαμε το Viva la Vida, ο Brian μας έστειλε μήνυμα που μας έλεγε ότι πρέπει να συνεχίσουμε. Ότι δεν πρέπει να χάσουμε το momentum”, δήλωσε ο Martin στο BBC. Χρειαστήκαμε λίγο χρόνο μέχρι να επιστρέψουμε στο studio με τον Brian και τον συμπαραγωγό Marcus Dravs, γιατί είχαμε χάσει λίγο την αυτοπεποίθησή μας. Ήμασταν σε καλή κατάσταση όταν ολοκληρώσαμε το Viva la Vida”.

Ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις κατά τη διάρκεια της περιοδείας και ο Brian μας ενθάρρυνε να εκφράσουμε ελεύθερα όλες τις επιρροές μας, όλες τις σκέψεις μας. Στο κάτω κάτω, δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα”, συνέχισε ο Martin.

Με αφορμή τη συνεργασία των Coldplay με τη Rihanna στο τραγούδι “Princess of China”, ο Chris Martin βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του για τη συνεργασία καλλιτεχνών από διαφορετικά είδη μουσικής. Και η έμπνευσή του να πειραματιστεί με διαφορετικά είδη και ήχους, οφείλεται στον Kanye West : “Δε βλέπεις πλέον τόσο πολλούς καλλιτέχνες της goth, hippie, rock και hip-hop. Μουσικοί σαν τον Kanye West άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο όλοι ακούμε μουσική”, ολοκλήρωσε ο Martin.

Το “Mylo Xyloto”, το πέμπτο άλμπουμ των Coldplay, κυκλοφορεί σήμερα στην Ιαπωνία και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο. Τα τραγούδια που περιλαμβάνει είναι τα εξής :

Mylo Xyloto
Hurts Like Heaven
Paradise
Charlie Brown
Us Against the World
M.M.I.X.
Every Teardrop Is a Waterfall
Major Minus
U.F.O.
Princess of China
Up in Flames
A Hopeful Transmission
Don’t Let It Break Your Heart
Up with the Birds

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here