4/7/2011
www.musiccorner.gr

Οι Duran Duran, εξαναγκάζονται σε επαναπρογραμματισμό της Ευρωπαϊκής Καλοκαιρινής τους περιοδείας.

Λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων της φωνής του τραγουδιστή του συγκροτήματος Simon Le Bon, οι Duran Duran αποφάσισαν να ακυρώσουν όλες τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις και ανάμεσα τους και την προγραμματισμένη συναυλία σε Ελλάδα και Κύπρο.
Σημειώνεται πως όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί τα εισιτήριά τους για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης, μπορούν να τα εξαργυρώσουν από τα σημεία προπώλησης. Επίσης, όσοι θέλουν μπορούν να περιμένουν την ανακοίνωση της νέας ημερομηνίας και να κρατήσουν τα εισιτήριά τους για τη συναυλία αυτή, καθώς θα ισχύουν κανονικά…
Επίσης σύντομα θα ανακοινωθούν οδηγίες για την εξαργύρωση των εισιτηρίων και της Κύπρου για όσους το επιθυμούν, με δεδομένο ότι πολλοί φαν των Duran Duran επισκέπτονται το νησί της Κύπρου, ειδικά την καλοκαιρινή σεζόν. Σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι σχετικές λεπτομέρειες.

Η απόφαση πάρθηκε κοινή συναινέσει από το συγκρότημα, μιας και τα μέλη του θεώρησαν, ότι δεν θα είναι δίκαιο για τους φαν να μην έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους Duran Duran και το βασικό frontman Simon Le Βon, σε πλήρη φόρμα!

Παρόλα αυτά, με βάση την παρακάτω ανακοίνωση τους, ανανεώνουν το ραντεβού τους με το κοινό για πολύ σύντομα, μιας και είναι ιδιαίτερη ανάγκη για τους Duran Duran να βγουν ξανά στη σκηνή και να αποζημιώσουν με το παραπάνω, το κοινό που τους περιμένει αγωνιωδώς!

Πολύ σύντομα τις επόμενες ημέρες, θα ακολουθήσει ανακοίνωση σχετικά με τις νέες ημερομηνίες…

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συγκροτήματος:

Το βρετανικό ροκ συγκρότημα Duran Duran ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγκάζεται να ακυρώσει την επερχόμενη Ευρωπαϊκή Καλοκαιρινή περιοδεία του, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και θα έτρεχε μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου λόγω των συνεχόμενων φωνητικών προβλημάτων του τραγουδιστή του συγκροτήματος Simon Le Bon. Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο Le Bon τραυμάτισε τους μυς που ελέγχουν τις φωνητικές του χορδές κατά τη διάρκεια ενός show στις Κάννες στις αρχές Μαΐου 2011, προκαλώντας προσωρινή απώλεια τμήματος του φωνητικού του εύρους. Με συνεχόμενη φυσιοθεραπεία και ένα αυστηρό θεραπευτικό πλάνο, η ιατρική ομάδα του τραγουδιστή είναι σίγουρη ότι θα επιστρέψει σε πλήρη φόρμα πολύ σύντομα, αλλά μιας και ο συγκεκριμένος χρόνος δεν μπορεί να προβλεφθεί, συνιστούν την μετακίνηση των Ευρωπαϊκών συναυλιών ώστε να αποφευχθεί η απογοήτευση των φανς στο τελευταίο λεπτό.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι απογοητευμένα, με τα νέα της ακύρωσης των προγραμματισμένων συναυλιών και θα προσπαθήσουν ώστε να επαναπρογραμματίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ημερομηνίες αργότερα μέσα στη χρονιά ή στις αρχές του 2012. Καθώς περιμένουν τον Simon να αναρρώσει πλήρως, δουλεύουν μαζί στο στούντιο, κάνουν πρόβες, για να συνεισφέρουν στην διαδικασία ανάρρωσης.

Η αναβολή του ‘All You Need Is Now World Tour‘, για την υποστήριξη του δέκατου τρίτου άλμπουμ του συγκροτήματος, είναι μόλις η δεύτερη φόρα  στην τριαντάχρονη πορεία του που το συγκρότημα αναγκάζεται να μετακινήσει έναν αριθμό εμφανίσεων για λόγους υγείας. Η σημερινή ήταν μία δύσκολη απόφαση μιας και η υγεία του Simon έχει παρουσιάσει αλματώδη βελτίωση από το προ ολίγον εβδομάδων συμβάν της Γαλλίας και νιώθει ότι θα επιστρέψει 100% δυνατός. Τα μέλη του συγκροτήματος δεν επιθυμούν την μετακίνηση ή ακύρωση συναυλιών την τελευταία στιγμή μιας και αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο είναι και για τους  φαν και τις ομάδες που έχουν αναλάβει την προώθηση των συναυλιών. Με γνώμονα αυτή τη σκέψη, αποφάσισαν να μετακινήσουν ολόκληρο το καλοκαιρινό κομμάτι της Ευρωπαϊκής περιοδείας και δεν θα προγραμματίσουν νέες ημερομηνίες μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η φωνή του Simon Le Bon.

Το πλήρες πρόγραμμα της επερχόμενης Ευρωπαϊκής περιοδείας αναφέρεται παρακάτω. Ελπίζουμε σε επαναπρογραμματισμό όσο το δυνατόν περισσοτέρων ημερών και συνιστούμε στους φαν να κρατήσουν τα εισιτήρια τους τα οποία θα είναι έγκυρα και στις νέες ημερομηνίες. Πληροφορίες θα ανακοινωθούν άμεσα μόλις το συγκρότημα διασφαλίσει του χώρους των νέων ημερομηνιών στο www.duranduran.com, καθώς και στις ιστοσελίδες των τοπικών διοργανωτών.

Ιούλιος
Πέμπτη 14 Δουβλίνο, Ιρλανδία
Σάββατο 16 Λονδίνο, Βρετανία – iTunes Festival
Δευτέρα 18 Leipzig, Γερμανία
Τρίτη 19 Μόναχο, Γερμανία
Παρασκευή 22 Brenta, Ιταλία
Σάββατο 23 Μιλάνο, Ιταλία
Κυριακή 24 Savoia, Ιταλία
Τρίτη 26 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Πέμπτη 28 Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Σάββατο 30 Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Αύγουστος
Δευτέρα 1 Αγία Νάπα, Κύπρος
Πέμπτη 4 Βιέννη, Αυστρία
Σάββατο 6 Schaffhausen, Ελβετία
Δευτέρα 8 Μαγιόρκα, Ισπανία
Τετάρτη 10 Estepona, Ισπανία
Παρασκευή 12 Ιμπίθα, Ισπανία
Σάββατο 13 Αμβούργο, Γερμανία
Τρίτη 16 Abufeira, Πορτογαλία
Σάββατο 20 V Festival, Stafford, Βρετανία
Κυριακή 21 V Festival, Chelmsford, Βρετανία
Τετάρτη 24 Βαρσοβία, Πολωνία
Παρασκευή 26 Langesund, Νορβηγία
Σάββατο 27 Όσλο, Νορβηγία
Κυριακή 28 Bergen, Νορβηγία

Σεπτέμβριος
Παρασκευή 2 Den Haag, Ολλανδία
Πέμπτη 8 Κοπεγχάγη, Δανία
Σάββατο 10 Βρυξέλες, Βέλγιο
Δευτέρα 12 Παρίσι, Γαλλία

Μιλώντας από τη Βρετανία, όπου όλα τα μέλη της μπάντας συναντήθηκαν με στόχο να αποφασίσουν το μέλλον της περιοδείας, ο τραγουδιστής Simon Le Bon είπε σχετικά «Ήταν πολύ δύσκολο να πάρω μία τέτοια απόφαση μιας και ο τραυματισμός που έχω είναι εσωτερικός και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να επωλουθεί πλήρως. Κάθε μέρα βλέπω βελτίωση και κάθε εβδομάδα αναρρώνει ένα μέρος του φωνητικού μου εύρους. Αυτό που δεν θέλουν οι γιατροί είναι όμως να ρισκάρω κάποιο περαιτέρω τραυματισμό, γι’ αυτό και με συμβούλεψαν να παραμείνω περισσότερο χρόνο μακριά από συναυλίες για να αναρρώσω πλήρως. Αν γνωρίζαμε ακριβώς πότε αυτό θα ήταν, δεν θα ακυρώναμε όλες τις εμφανίσεις μας αλλά νιώθουμε ότι δεν είναι δίκαιο για τους φανς να μεταβάλλουμε αποσπασματικά τις συναυλίες μας. Είμαι τυχερός που τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό και ο τραυματισμός, παρότι ενοχλητικός, δεν είναι πλέον τόσο σοβαρός. Κάνω τα πάντα ώστε να το ξεπεράσω και να επιστρέψω στη φόρμα μου όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Έχουμε μία καταπληκτική παραγωγή που δουλεύει μαζί μας σε αυτή την περιοδεία και τα καινούρια τραγούδια ακούγονται υπέροχα. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί σε χειρότερο χρόνο – αλλά προσπαθώ να ολοκληρώσω την θεραπεία μου διατηρώντας θετική σκέψη μιας και δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here