17/2/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Ο πρωτοεμφανιζόμενος ράπερ Patrick Chukwuemeka Okogwu, Jr., γνωστός με το όνομα Tinie Tempah, ήταν ο μεγάλος νικητής στα φετινά βραβεία της βρετανικής δισκογραφικής βιομηχανίας, τα γνωστά μας Brit Awards! Ο Tinie είναι γόνος νιγηριανών μεταναστών και λίγες μέρες πριν τα 22α γενέθλιά του κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο “Disc-Overy” το οποίο ντεμπουτάρισε στο Νο1 των βρετανικών charts.

Ο δίσκος του Tinie είδε δύο από τα τραγούδια να μπαίνουν στην πεντάδα των charts και τα “Written In The Stars” και “Pass Out” να φτάνουν στο Νο1. Με το Pass Out, άλλωστε, ο Tinie κέρδισε και το πρώτο του Brit Award στην κατηγορία του καλύτερου single της χρονιάς. Το δεύτερο βραβείο το κέρδισε ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος.

Tinie Tempah

Στα άλλα βραβεία βρετανικού ενδιαφέροντος, ο Plan B κέρδισε την κατηγορία του καλύτερου άνδρα καλλιτέχνη, η Laura Marling της καλύτερης γυναίκας, οι Take That του καλύτερου συγκροτήματος, ενώ το βραβείο του καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς κέρδισαν οι Mumford & Sons για το “Sigh No More”. Καλύτερος βρετανός παραγωγός ανακηρύχθηκε ο Markus Dravs.

Στις διεθνείς κατηγορίες νικητές ήταν οι Arcade Fire που κέρδισαν το βραβείο του καλύτερου διεθνούς συγκροτήματος και του καλύτερου άλμπουμ για το “The Suburbs”. Καλύτερη ξένη τραγουδίστρια ήταν η Rihanna, καλύτερος τραγουδιστής ο Cee Lo Green και καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος ο 16χρονος Justin Bieber.

Το ειδικό βραβείο των κριτικών πήρε φέτος η 22χρονη τραγουδοποιός και στιχουργός Jessie Ellen Cornish, γνωστή ως Jessie J. Η Jessie παρότι νέα στη δισκογραφία, με μόλις δύο singles να έχουν κυκλοφορήσει με μεγάλη επιτυχία, έχει συνεραγστεί στο παρελθόν με καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς όπως οι Justin Tomberlake, Alicia Keys, Christina Aguilera και Miley Cyrus.

Take That

Η φετινή, 31η, τελετή απονομής έγινε στην O2 Arena με κεντρικό παρουσιαστή τον James Corden. Το σόου επένδυσαν μουσικά σχεδόν όλοι οι νικητές : Take That, Rihanna, Mumford & Sons, Plan B, Arcade Fire, Tinie Tempah, Cee Lo Green καθώς και η Adele.

Τις απονομές έκανα μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι Roger Daltrey, Alan Carr, Boy George, Dizzee Rascal, Fearne Cotton, Dermot O’Leary, Cheryl Cole, Simon Le Bon, John Taylor, Avril Lavigne, Will Young, Mark Ronson, Ellie Goulding, αλλά και άνθρωποι από άλλους χώρους, όπως ο γερμανός τενίστας Boris Becker και ο πρωταθλητής της formula 1 Lewis Hamilton.

Οι νικητές αναλυτικά:

British Male Solo Artist – Plan B
British Female Solo Artist – Laura Marling
British Breakthrough Act – Tinie Tempah
British Group – Take That
British Single – Tinie Tempah, ‘Pass Out’
Mastercard British Album Of The Year – Mumford & Sons, ‘Sigh No More’
International Male Solo Artist – Cee Lo Green
International Female Solo Artist – Rihanna
International Breakthrough Act – Justin Bieber
International Group – Arcade Fire
International Album – Arcade Fire, ‘The Suburbs’
Critics’ Choice – Jessie J


Rihanna


Rihanna


Peter Andre


Avril Lavigne


Dizzee Rascal


Jessie J.


Cheryl Cole


Justin Bieber


Cee Lo Green


Alesha Dixon


Adele


Corinne Bailey Rae


Tinie Tempah


Rihanna


Rihanna


Arcade Fire

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here