4/11/2010
www.musiccorner.gr

Μάγεψε το κοινό ο Dany Brillant σε Aθήνα και Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής, ερμηνεύοντας αγαπημένες επιτυχίες. Γεννημένος στην Τυνησία, μεγαλωμένος στη Γαλλία, με ψυχή λατίνα και ξενοιασιά μποέμ, όλα κομένα και ραμένα επάνω του τόσο ταιριαστά, μας απέδειξε γιατί τον έχουν χαρακτηρίσει ως έναν απεiρως χαρισματικό performer.

O γοητευτικός ερμηνευτής που ξανάφερε στο προσκήνιο τoν ήχο των Big Band, έδωσε για πρώτη φορά στη χώρα μας δύο συναυλίες, τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την επομένη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 45ων Δημητρίων. Το κοινό δε σταμάτησε στιγμή να χειροκροτά και να τραγουδά μαζί με τον Dany Brillant, ο οποίος με τη σύμπραξη μιας εξαιρετικής, πολυφυλετικής ορχήστρας μουσικών ερμήνευσε τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Puerto Rico» (παραγωγής 2009), αλλά και από τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα και το album  «C`est Ca Qui Est Bon».

O ίδιος, ιδιαίτερα επικοινωνιακός μιλούσε διαρκώς στους θεατές παροτρύνοντας τους πάντες να χορέψουν και ξεσηκώνοντας ακόμα και τους πιο διστακτικούς με τους ρυθμούς της salsa και της jazz σε ένα ξέφρενο latin πάρτι. Σύντομα θαυμάστριες του ανέβηκαν στη σκηνή και χόρεψαν μαζί του, ενώ ακολούθησαν και ζευγάρια που άδραξαν την ευκαιρία για χορό. Με την αισθαντική φωνή και τη δυναμική του σκηνική παρουσία «ταξίδεψε»  το κοινό  στη δεκαετία του ’50, στα μεγάλα jazz clubs,  τότε που μεσουρανούσαν ο Frank Sinatra, ο Yves Montand και ο Michel Legrand.

Μεταξύ άλλων το κοινό απόλαυσε  τα «On verra demain», «Quand je vois tes yeux», «Mambo Italiano», «Volare», «Je sui jaloux», «On verra demain», αλλά και το πρώτο κομμάτι που τον έκανε ε γνωστό «Suzette» και την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του  «Τu vuo fa l´ Americano».

Σε όλη τη διάρκεια της βραδιά ο Brillant δε σταμάτησε να σχολιάζει τα τραγούδια που παρουσίασε, ενώ πριν από το «Ηistoire d’ un amor» αστειεύτηκε λέγοντας ότι «αυτό είναι το τραγούδι στο οποίο χρωστά την παρουσία μου στη …γη», καθώς υπό τους ήχους του γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν οι γονείς του!

Ανταποκρινόμενος δε στα ενθουσιώδη και παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού, δεν αρνήθηκε και ένα ανκόρ. Στο τέλος της δίωρης βραδιάς άτομα κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά το σούπερσταρ, ο οποίος υπέγραψε αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε με τους θαυμαστές του χαμογελαστός και χαλαρός, καθώς είχε χαρίσει στο κοινό δύο βραδιές που όλοι θα θυμούνται για καιρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here