30/3/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

Μπορεί να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να κάνει πράγματα που άλλοι συνάδελφοι του ούτε καν θα τα τολμούσαν. Ίσως γι’ αυτό και να ξεχωρίζει τόσο. Ο κύριος Thom Yorke, για τον οποίο κάνουμε λόγο, έβαλε το μπερεδάκι του, έστησε τον πάγκο του και άρχισε να …πουλάει εφημερίδες έξω από το δισκοπωλείο Rough Trade στο Λονδίνο!

Και δε μιλάμε για μια οποιαδήποτε εφημερίδα αλλά για την εφημερίδα που οι ίδιοι οι Radiohead επιμελήθηκαν, ένα ακόμη δείγμα του πόσο πρωτοπόροι θα είναι πάντοτε σε αυτό που κάνουν!

Η εφημερίδα «The Universal Sigh», όπως και ονομάζεται, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον εικαστικό Stanley Donwood, στα πλαίσια της προώθησης του τελευταίου δίσκου της μπάντας «The King of Limbs».

Παρόλα αυτά υπήρξαν και οι κωμικές αντιδράσεις για την κυκλοφορία της εφημερίδας αυτής. Ο λόγος για τους εργαζόμενους της εφημερίδας Guardian, οι οποίοι θέλησαν να συναγωνιστούν τους Radiohead με κάτι αντίστοιχο. Έτσι, όσοι εργαζόμενοι της ήξεραν από μουσική δημιούργησαν τους …Radioeds και διασκεύασαν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Radiohead, το Creep!

Στο μεταξύ η εφημερίδα των Radiohead κυκλοφορεί όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει και στη χώρα μας! Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, oι Έλληνες fans των Radiohead είχαν τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν την εφημερίδα “The Universal Sigh”, που δημιούργησε το πάντα καινοτόμο διάσημο συγκρότημα, στα πλαίσια της προώθησης του νέου, πρωτοποριακού τους album/εφημερίδα “The King Of Limbs”, αποκλειστικά στο κεντρικό κατάστημα Metropolis-Πανεπιστημίου 54.

Από νωρίς το μεσημέρι, πλήθος θαυμαστών συγκεντρώθηκε στο Metropolis για να αποκτήσει την πολυπόθητη εφημερίδα του συγκροτήματος. Παράλληλα, το κοινό είχε την ευκαιρία να βγάλει φωτογραφίες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο Metropolis, οι οποίες αναρτήθηκαν στο www.theuniversalsigh.com, όπου  φιλοξενείται φωτογραφικό υλικό των Radiohead fans που κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους την εφημερίδα από κάθε γωνία του πλανήτη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here