28/3/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

Σε έκθεση θα μπορέσουν να δουν, όσοι θέλουν, την πρώτη κιθάρα ή καλύτερα τα κομμάτια της πρώτης κιθάρας που ο Kurt Cobain έσπασε σε συναυλία των Nirvana, κομμάτι που θα αποτελέσει το highlight της συγκεκριμένης έκθεσης η οποία πέρα από την κιθάρα θα εκτεθούν και άλλα 200 σπάνια αντικείμενα της μπάντας.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα εκθέματα θα βρίσκεται και η κλασική κίτρινη ζακέτα που φορούσε o Kurt Cobain από το 1991 μέχρι το 1994, τα χειρόγραφα στίχων των «Floyd The Barber» και «Spank Through» αλλά και η φιγούρα του αγγέλου που υπήρχε στην περιοδεία του «In Utero». Η έκθεση θα λάβει χώρα στο  καλλιτεχνικό μουσείο Experience Music Project και θα ονομάζεται «Nirvana: Taking Punk To The Masses».

«Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι θα γίνει μια έκθεση που θα γιορτάζει την συνεισφορά του Cobain και των Nirvana στον πολιτισμό. Πίσω από τους Nirvana, υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, συγκροτήματα και οργανώσεις που διαμόρφωσαν μια ολόκληρη μουσική κοινότητα» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο μπασίστας των Nirvana, Krist Novoselic…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here