13/1/2011
www.musiccorner.gr

Οι EMIGRE έκαναν αισθητή την παρουσία τους το 2004, με το πρώτο τους album «ΣΗΜΕΡΑ», λανσάροντας μια νέα πρόταση στον χώρο της ελληνικής pop / rock σκηνής. Σήμερα, συνεχίζοντας αυτήν την προσπάθεια τους, με εμπνευστή τον Γιάννη (emigre) Χανιωτάκη, που είναι ο δημιουργός του project, παρουσιάζουν το δεύτερο τους album, με τίτλο «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ».

Τον Δεκέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το single «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ» που η μουσική του «έντυσε» την διαφημιστική καμπάνια της νεανικής εταιρίας ρούχων MORITZ, για το φθινόπωρο – χειμώνα 2007-2008. Το συγκεκριμένο single είναι ήδη χρυσό στην Ελλάδα.

Στο ενεργητικό τους έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας, παρά τα λίγα χρόνια ύπαρξης τους. Εκτός από την συνεργασία με τον Σταμάτη Κραουνάκη, στο τραγούδι «Κόκκινα Γυαλιά», άλλα σημαντικά ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας που έχουν ντύσει με τη φωνή τους τραγούδια τους είναι οι: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Σοφία Βόσσου, Μαντώ, Μαρίνα Σκιαδαρέση, Ηρώ και Κώστας Λειβαδάς.

Συμμετείχαν στους 2 τελευταίους δίσκους του Σταμάτη Κραουνάκη «ΠΟΣΟ Σ’ ΑΓΑΠΩ» και «ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΡΩΤΑ» με την διασκευή στο τραγούδι «ΠΟΣΟ Σ’ ΑΓΑΠΩ» (Μαρία η άσχημη).

Τον Φεβρουάριο του 2009 κυκλοφόρησε το νέο τους single «ΠΕΦΤΩ / FALLIN» (digital single) και αποτέλεσε τον προπομπό του Live CD που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο 09. Το “ΠΕΦΤΩ” έγινε γρήγορα ραδιοφωνική επιτυχία και το είδαμε στις πρώτες θέσεις των charts από τους περισσότερους ελληνικούς και ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.

Πέρα από τη δισκογραφία τους, ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο του group, είναι οι ζωντανές εμφανίσεις του με κορύφωση της μέχρι τώρα πορείας του, η καλοκαιρινή τους τουρνέ το 2008 που είχε πάρα πολλές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα.

Άλλες σημαντικές εμφανίσεις τους ήταν αυτές με τον Σταμάτη Κραουνάκη στο Θέατρο Γης (2008), με τον Λαυρέντη Mαχαιρίτσα στον Λυκαβηττό (2008), η συναυλία του Αντώνη Ρέμου με τους Onirama στο φράγμα της Θέρμης (2008), η εμφάνιση των EMIGRE στην συναυλία του Goran Bregοvic στον Μύλο (2007), οι Κυριακές στο SHARK για όλον τον χειμώνα του (2007-2008), η περιοδεία τους με την Μαρίνα Σκιαδαρέση (2004-2005) και με την Σοφία Βόσσου στο CLUB του Μύλου (2005), η συνεργασία τους με τον Αντώνη Ρέμο στις πολυσυζητημένες παραστάσεις του «Αθηνών Αρένα» “Nights & Days” (χειμερινή περίοδος 2008 – 2009) και η συμμετοχή τους στην καλοκαιρινή περιοδεία του Αντώνη Ρέμου “Night 09”.

Μετά την ολοκλήρωση των (83) επιτυχημένων παραστάσεων στο «Αθηνών αρένα» με τον Αντώνη Ρέμο και την καλοκαιρινή περιοδεία Night 09 που συμπλήρωσε 25 Live με εμφανίσεις σε πολλούς σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο, ήρθε και η μοναδική συνεργασία με την συμμετοχή του Αντώνη Ρέμου στο τραγούδι των ΕMIGRΕ με τίτλο “Σάββατο Απόγευμα” που κατέκλυσε τα Play list των περισσότερων ραδιοφωνικών σταθμών.

Το 2010 τους βρίσκει να είναι υποψήφιοι για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στoν διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Touch me deep inside» και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί το 4ο ολοκληρωμένο album με γενικό τίτλο «Κύκλος». Προπομπός του δίσκου είναι το τραγούδι «Γυρνώ Την Ρόδα Μου», ντουέτο με τους Stavento.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/1 οι EMIGRE έρχονται στο Maison Crystal για ένα μοναδικό live!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here