10/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ, με τίτλο “Wake Up and Smell the Coffee”, οι Cranberries επιστρέφουν στη δισκογραφία στις αρχές του 2012, με ένα ακόμα …αρωματικό άλμπουμ που έχει τίτλο “Roses”.

Οι ιρλανδοί καλλιτέχνες από το 1989 που δημιούργησαν το συγκρότημα μέχρι το 2003 που διαλύθηκαν, κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ, πουλώντας παγκοσμίως περισσότερα από 30.000.000 αντίτυπα. Όταν, περίπου τυχαία, το 2009 ξαναβρέθηκαν να συνεργάζονται, με την ευκαιρία της απονομής τιμητικού τίτλου διδάκτορος στην Dolores O’Riordan από το πανεπιστήμιο του Trinity, η Dolores δήλωσε : “Την ώρα που αρχίσαμε να παίζουμε, αισθανθήκαμε σα να μην είχαμε χωρίσει ποτέ! Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο που συμβαίνει με τους Cranberries. Είναι σα να φοράς ένα τέλειο ζευγάρι παπούτσια. Όλα είναι αρμονικά”. Σύντομα το συγκρότημα επανενώθηκε!

Στη συνέχεια οι Cranberries ξεκίνησαν μια μακρά παγκόσμια περιοδεία «επανένωσης» κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσαν 107 συναυλίες σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία και, για πρώτη φορά, και στην Κίνα. Η περιοδεία έδωσε την ευκαιρία στους μουσικούς να «θυμηθούν τα παλιά». “Έχοντας ηχογραφήσει δύο άλμπουμ με διαφορετικούς μουσικούς τα χρόνια της διάσπασης, διαπίστωσα ότι ο Noel και ο Mike έχουν ένα μοναδικό τρόπο να δημιουργούν συγχορδίες και ο Ferg να τα βάζει σε σειρά. Υπάρχει μια φρεσκάδα στο συγκρότημα”, δήλωσε πρόσφατα η Dolores.

Ο κιθαρίστας Noel Hogan συμπλήρωσε : “Πάντα είχα την αίσθηση ότι θα υπάρξει κι ένα νέο άλμπουμ. Τα τελευταία έξι χρόνια ανταλλάσσαμε τακτικά ιδέες με τη Dolores”. Η δημιουργία των νέων τραγουδιών έγινε κατά τη διάρκεια της περιοδείας, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Stephen Street, που ανέλαβε και την παραγωγή.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η νέα συνεργασία μας με τον Stephen Street που μας βοήθησε πολύ να ανακαλύψουμε τον ήχο μας”, ολοκλήρωσε ο Noel Hogan, αποδίδοντας τα εύσημα στον επί σειρά ετών συνεργάτη και παραγωγό του συγκροτήματος.

Τα τραγούδια του “Roses”, του νέου άλμπουμ των Cranberries που θα κυκλοφορήσει στις 13 Φεβρουαρίου είναι τα εξής :

Conduct
Tomorrow
Fire & Soul
Raining In My Heart
Losing My Mind
Schizophrenic Playboys
Waiting In Walthamstow
Show Me
Astral Projections
So Good
Roses

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here