12/10/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει η Ντορίνα Καππάτου

Τέσσερα χρόνια μετά τον τελευταίο τους δίσκο-πείραμα (λόγω της αλλαγής τραγουδίστριας) οι Φινλανδοί Nightwish έχουν καταφέρει να κάνουν τον κόσμο της metal να ψιθυρίζει το όνομα τους ακόμα μια φόρα. Πρωτοπόροι στον χώρο του symphonic metal έχουν γνωστοποιήσει στο κοινό τους ότι ο επόμενος δίσκος τους θα είναι ένα concept album με τίτλο Imaginaerum.

Το θέμα του λέει την ιστορία ενός γέρου μουσικοσυνθέτη ο οποίος αναπολεί το παρελθόν του και τα νεανικά του χρόνια. Παρόμοιο θέμα έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς σε μεμονωμένα τραγούδια τους τα οποία ο συνθέτης του συγκροτήματος, Tuomas Holopainen, χαρακτηρίζει ως αυτοβιογραφικά.

Με την ίδια αν όχι περισσότερη ανυπομονησία περιμένουμε και την ταινία με τίτλο Imaginaerum βασισμένη στον ομώνυμο δίσκο που ετοιμάζουν. Την σκηνοθετεί ο επίσης Φινλανδός Stobe Harju ο οποίος έχει σκηνοθετήσει βραβευμένα video clips όπως το The Islander των Nightwish και το Carnival of Rust για τους Poets of the Fall.

Η μουσική της μπάντας είναι πάντα πολύ ατμοσφαιρική και γεμάτη συναισθήματα τα οποία τονίζει με την χρήση ορχήστρας και χορωδίας, πράγμα που την κάνει ιδανική για soundtrack. Τα κομμάτια που έχουν δυστυχώς ήδη διαρρεύσει στο internet αποδεικνύουν αυτό ακριβώς το πράγμα και προσωπικά μου έχουν ανοίξει την όρεξη για το σύνολο του έργου, μουσική και ταινία.

Το πρώτο τους single με τίτλο Storytime θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου ενώ χτες ανακοίνωσαν στο site τους και την κυκλοφορία του δίσκου τον Ιανουάριο σε Καναδά, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here