10/3/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Το ροκ συγκρότημα από το Seattle, μετά την επανένωσή του πέρυσι, ετοιμάζει το νέο του άλμπουμ, το έκτο της καριέρας του και το πρώτο μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Η τελευταία δισκογραφική δουλειά των Soundgarden ήταν το «μακρινό» 1996, όταν το “Down on the Upside” έκανε μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως, φτάνοντας στο Νο 2 των αμερικανικών και στο Νο 7 των βρετανικών charts.

Οι προσωπικές διαφορές των μελών του συγκροτήματος οδήγησαν στη διάσπασή του στα μέσα του 1997. Διάσπαση που διήρκεσε μέχρι πέρυσι, όταν το συγκρότημα αποφάσισε την επανένωση. Οι Soundgarden τον τελευταίο χρόνο προσπαθούν να ξαναδημιουργήσουν το κλίμα που υπήρχε πριν την διάσπαση και να συνεχίσουν την δισκογραφική τους πορεία με νέα δυναμική, κάτι που φαίνεται ότι κατάφεραν. Τους τελευταίους μήνες ήμασταν απασχολημένοι με αυτοσχεδιασμούς, με γράψιμο και κάνοντας ξανά παρέα μεταξύ μας. Εξερευνήσαμε την δημιουργική πτυχή του να είμαστε οι Soundgarden”, αναφέρει το συγκρότημα σε post στο επίσημο site του.

Νιώθουμε πολύ ωραία. Έχουμε ετοιμάσει ορισμένα πολύ ωραία τραγούδια που σκοπεύουμε να ηχογραφήσουμε πολύ σύντομα. Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σας. Με αγάπη. Ben, Chris, Kim και Matt”, ολοκληρώνουν οι Soundgarden την λιτή ανακοίνωσή τους.

Μέχρι να μπουν οι Soundgarden στο studio για την ηχογράφηση των κομματιών που έχουν προετοιμάσει, και προκειμένου να θυμίσουν στο κοινό τον ήχο τους, έχουν προγραμματίσει την κυκλοφορία του πρώτου live άλμπουμ τους. Στις 22 Μαρτίου, λοιπόν, θα κυκλοφορήσουν το “Live on I-5”, το οποίο περιλαμβάνει δεκαεπτά τραγούδια ηχογραφημένα σε διάφορες συναυλίες που έδωσαν στα τέλη του 1996, λίγο πριν την διάσπασή τους.

Τα κομμάτια του live των Soundgarden:
Spoonman
Searching With My Good Eye Closed
Let Me Drown
Head Down
Outshined
Rusty Cage
Burden In My Hand
Helter Skelter
Boot Camp
Nothing To Say
Slaves And Bulldozers
Dusty
Fell On Black Days
Search And Destroy
Ty Cobb
Black Hole Sun
Jesus Christ Pose

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here