Η Ελευθερία Αρβανιτάκη είναι μια σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια που προσμετρά 30 και πλέον χρόνια πορείας στο ελληνικό τραγούδι. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες, αλλά και ξένους δημιουργούς, έχει ταξιδέψει την μουσική της και την μουσική της χώρας της κυριολεκτικά στις πέντε Ηπείρους πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε ιστορικά θέατρα και φεστιβάλ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υφήλιο.

Στην προσωπική της δισκογραφία της συγκαταλέγονται άλμπουμ που έχουν σφραγίσει το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Έχει μια σταθερή σχέση με την παράδοση, το ρεμπέτικο και το σμυρνέικο τραγούδι από το ξεκίνημα της καριέρας της με την Οπισθοδρομική Κομπανία και πάντα συμπεριλαμβάνει την παράδοση στον ήχο και το ρεπερτόριο των ζωντανών της εμφανίσεων. Από την άλλη, το μοναδικό της ηχόχρωμα της επιτρέπει να ερμηνεύει μοναδικά και τραγούδια δυτικότροπα – άλλωστε η φωνή της έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης.

Συνεχίζει ακούραστη να μας ταξιδεύει στις παραστάσεις της στην Ελλάδα και όχι μόνο και μετά από την αξέχαστη συναυλία της στο Southbank τον Μάιο του 2017, επιστρέφει στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2019 με μια μοναδική συναυλία στο Barbican Centre, στα πλαίσια του DynataTour2019 που παρουσίασε σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία και Ισπανία. Στο Barbican Centre έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν σε προσωπική της συναυλία τον Οκτώβριο του 2008 και παλιότερα το 2002, αλλά και σε συνεργασία με τον Philip Glass για το project του Orion το 2004.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

Εισιτήρια: £23-£60

Πληροφορίες:
https://www.barbican.org.uk/whats-on/2019/event/eleftheria-arvanitaki

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here