Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου η Ορχήστρα Smyrna παρουσιάζει το πρόγραμμα «Θα τραγουδήσω αγαληνά» στο Άλικο.

Η ορχήστρα «Smyrna» συστάθηκε το 2010 με σκοπό να δημιουργηθεί μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία. Αποτελείται από έξι νεαρές κοπέλες: Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν – τραγούδι), Κάλη Καμπούρη (κανονάκι – τραγούδι), Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα – τραγούδι),  Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο – κρουστά – τραγούδι), Σταυρούλα Σπανού (σαντούρι – τραγούδι), Χρυσάνθη Τζοβάνη (κρουστά – βιολί).

Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές και αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα. Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν την παραδοσιακή μουσική στο προσκήνιο, δίνοντάς της τον χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και σμυρναίικα, θέλγουν και παρασύρουν το ακροατήριο να γλεντήσει σαν μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσει.

Η ορχήστρα «Smyrna» έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα, όπου είχε τη χαρά να συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Μαρία Σουλτάτου , ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Σοφία Μάνου, ο Haig Yazdjian κ.ά., καθώς και σε πολιτιστικά φεστιβάλ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού (Σητεία, Χίος, Λεωνίδιο, Σάμος, Κύπρος κ.ά.)

smyrna_afisa_2015_12

Άλικο
Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
Τηλ. 210 3253272

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμή εισιτηρίου: 5 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here