Με το πηγαίο της ταλέντο στην σύνθεση και την ερμηνεία αλλά και την πολύ ιδιαίτερη φωνή και σκηνική παρουσία, η Thomais De Fois έχει ήδη ξεχωρίσει και αποκτήσει το φανατικό της κοινό στο χώρο του αγγλόφωνου rock.

Σήμερα κυκλοφορεί επίσημα τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο ”Part Of  The Whole”, στην οποία υπογράφει η ίδια στίχο και μουσική σε επτά τραγούδια σε alternative/progressive rock ύφος, με ρυθμικά αλλά και ατμοσφαιρικά στοιχεία, ενορχηστρωμένα από την ίδια, σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Γιαλαμά (Fragile Vastness).  Το album περιλαμβάνει και μια πολύ ιδιαίτερη επανεκτέλεση του διαχρονικού τραγουδιού της Joan Baez “Diamonds and Rust”.

Βασικό χαρακτηριστικό του δίσκου είναι το ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά στοιχεία, όπως έθνικ και συμφωνικά, που δένουν απόλυτα αρμονικά μεταξύ τους ως μέρος ενός συνόλου, εκφράζοντας την καλλιτεχνική πολυμορφία της προσωπικότητας της Thomais De Fois.

Στο νέο της album μας εισάγει μέσω του πρώτου της single με τίτλο “Break and Fade”.

H Thomais συνέθεσε, ενορχήστρωσε και ερμηνεύει ένα μελωδικό alternative/hard rock τραγούδι με μελαγχολική διάθεση και κιθαριστικά ξεσπάσματα που δένουν άριστα με την βαθιά, χαρακτηριστική rock φωνή της!

You’ll fade, you’ll break αnd fade away
You’ll break in thousand pieces, life fades away
I’ll be hiding till you fade away

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα
H Thomais de Fois γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.  Από τα πρώτα σχολικά της χρόνια άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό, τη ζωγραφική, τις κατασκευές και ξεκίνησε τις σπουδές της στη μουσική.

Από την εφηβεία κι όλας ξεκίνησε να ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων: φωτογραφία, χορός, και σπουδές πιάνου, Κλασσικής Μουσικής και κλασσικού τραγουδιού, με καθηγητές τους Μιχαλόπουλο, Χριστόφιλο και Καχραμάνογλου. Παράλληλα ξεκίνησε να πραγματοποιεί live εμφανίσεις σε rock & blues ύφος, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα.

Τελειώνοντας το λύκειο, άρχισε να παραδίδει η ίδια μαθήματα πιάνου, θεωρητικών, τραγουδιού και Αγγλικών. Συνεργάστηκε και εξακολουθεί να συνεργάζεται με μουσικούς, δίνοντας συναυλίες.

Η αγάπη της για τις κατασκευές και το συνδυασμο υλικών, την οδήγησε στο να ασχολείται εντατικά με τη δημιουργία διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων, και αργότερα με το εικαστικό κόσμημα, εκθέτoντας τα έργα της (φωτογραφία, κατασκευές, ζωγραφική και κόσμημα) σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Αυτή της η πορεία έφερε την ανάγκη να δημιουργήσει κάτι ανατρεπτικό για τα ως τότε δεδομένα, μια ανάγκη που πραγματώθηκε με τη διοργάνωση του μηνιαίου φεστιβάλ “ARTINROCK”.

Πλέον η κύρια ασχολία της είναι η μουσική και οι παραστάσεις με την μπάντα της σε όλη την Eλλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here