16/9/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Η νέα δουλειά της Bjork, με τίτλο “Biophilia”, δεν θα κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου όπως αρχικά είχε προγραμματίσει η καλλιτέχνις. Παρά το γεγονός ότι στην ουσία τα κομμάτια του άλμπουμ ήταν ολοκληρωμένα από όλες τις απόψεις, η Ισλανδή τραγουδοποιός αποφάσισε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του άλμπουμ θέλοντας να προσθέσει κάποιες τελευταίες «πινελιές».

Εκτός από τις αλλαγές που θα κάνει η Bjork θέλοντας να δώσει «δύναμη και οξυγόνο» στα τραγούδια της, θα συμπεριλάβει στο άλμπουμ και μία live εκτέλεση από τις συναυλίες που έδωσε το καλοκαίρι στο Manchester. Η τραγουδίστρια από τις 27 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου παρέμεινε στη βρετανική πόλη όπου έδωσε επτά συναυλίες. Στις συναυλίες αυτές έκανε την πρώτη παρουσίαση των νέων της κομματιών και πήρε άμεσα τις αντιδράσεις των θαυμαστών της. Αυτό το feedback ήταν και ο βασικότερος λόγος για την καθυστέρηση της κυκλοφορίας της : “Θα ήθελα να εξηγήσω για ποιο λόγο το άλμπουμ θα βγει αργότερα από τις αρχικές μου προθέσεις”, αναφέρει η Bjork με μήνυμα στο site της. Ένιωσα ότι το άλμπουμ έχει πολλές δυνατότητες και είναι σημαντικό να ακολουθήσω αυτό το προαίσθημα, ακόμα κι αν αυτές οι αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε διαφορετικά αποτελέσματα από τα αρχικά. Παρουσίασα το Biophilia στο Manchester και κάποια κομμάτια «μεγάλωσαν» όταν τα έπαιζα, οπότε αποφάσισα να προσθέσω κάποια πράγματα στο άλμπουμ και να συμπεριλάβω και μία live ηχογράφηση”.

“Είμαι χαρούμενη που πήρα αυτή την απόφαση και πιστεύω ότι το Biophilia είναι πλέον ολοκληρωμένο. Ελπίζω να σας αρέσει και να το ευχαριστηθείτε”, ολοκληρώνει η Ισλανδή στο μήνυμά της.

Άλλωστε, λίγες μέρες αναμονή περισσότερες δεν είναι σημαντικές εφόσον το αποτέλεσμα αναμένεται καλύτερο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here