24/11/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Για πρώτη φορά μετά από 30 ολόκληρα χρόνια τα ιδρυτικά μέλη των Depeche Mode, Vince Clarke και Martin Gore, συνεργάζονται σε ένα νέο project.

Ο Clarke μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος το 1981, αποχώρησε από το σχήμα και στη συνέχεια δημιούργησε τους Yazoo με την Alison Moyet και τους Erasure με τον Andy Bell.

Από τότε είχαν να συναντηθούν ο Clarke με τον Gore. Το πρώτο βήμα έκανε ο Clarke που πριν περίπου ένα χρόνο, επικοινώνησε με τον Gore και του πρότεινε να κάνουν μαζί ένα techno άλμπουμ. Τον τελευταίο καιρό ακούω προσεκτικά πολλή dance μουσική και πραγματικά οι ήχοι της με έχουν ιντριγκάρει. Συνειδητοποίησα ότι χρειαζόμουν έναν καλό συνεργάτη. Και αποφάσισα να μιλήσω στον Martin”, έγραψε ο Clarke στο site των Depeche Mode.

Εντελώς ξαφνικά δέχθηκα ένα e-mail από τον Vince που έλεγε : “Ενδιαφέρομαι να κάνω ένα techno άλμπουμ. Ενδιαφέρεσαι να συνεργαστούμε;”. Αυτό πριν από περίπου ένα χρόνο. “Καμία πίεση, κανένα χρονοδιάγραμμα”, συνέχιζε το mail. Έτσι είπα το ΟΚ”, συμπλήρωσε ο Martin Gore.

Το πρώτο δείγμα της συνεργασίας των δύο καλλιτεχνών θα κυκλοφορήσει στις 30 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα EP με τίτλο “Spook”, ενώ το όνομα του διδύμου στον χώρο θα είναι VCMG, από τα αρχικά των ονομάτων τους.

Το ολοκληρωμένο dance άλμπουμ, που θα είναι instrumental, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here